Tim Augustijn kweekt zwaarste biet in 2018

STEENBERGEN – “Voederbieten is beslist geen ouderwets gewas”, zo stelt Marc van der Bol, een van de organisatoren van de jaarlijkse wedstrijd waarin het telen van de zwaarste biet centraal staat. Hij wijst erop dat de belangstelling van de veehouderij voor het telen van voederbieten toeneemt. En dat om dat telen gaat het bij de voederbietenwedstrijd ‘Het zal me een biet wezen’. De telers van de grootste bieten worden in het zonnetje gezet.

Dat gebeurde afgelopen vrijdag 30 november bij Zorgboerderij De Ruige Velden in Lepelstraat. Hier werden 41 bieten gewogen. Vijf deelnemers zagen een gewicht van meer dan 20 kilo op de weegschaal verschijnen.
Tim Augustijn – een prijswinnaar ook in vorige jaren – eindigde als nummer één. Zijn geteelde biet woog niet minder dan 28,44 kilogram. Juliën Jansen werd met een biet van 22,9 kilo nummer twee, terwijl de derde plaats werd ingenomen door Kevin Augustijn. Zijn biet woog 22.56 kilo.
Van de 41 inzenders noemen we de eerste tien. Na genoemd drietal noteerden de hier volgende inzenders de volgende gewichten: 4. Niek Goense (21,86); Annemiek Augustijn (20,84); Annie Bolders (18,72); Annemarie Naalden (17,36); Marco Augustijn (16,68); Francis de Rozario (15,30) en Anouk Naalden (14,72).
Marc Bol roept belangstellenden op om deze resultaten voor de wedstrijd in 2019 te verbeteren. Wie wil deelnemen aan de wedstrijd kan zich opgeven via hzmebw@kpnmail.nl