Tiende Lions Kerstmarkt in Gummaruskerk

STEENBERGEN – De Kerstmarkt die Lions Steenbergen e.o. jaarlijks in de Gummaruskerk organiseert beleeft dit jaar zijn tweede lustrum. In de kerk zullen kramen staan met kunstwerkjes van kunstenaars en creatieve makers, er zijn voortdurend optredens van koren en lokale musici en ook de Lions zelf hebben er een kraam waar loten te koop zijn waarmee mooie prijzen kunnen worden gewonnen. Evenals vorig jaar brengt ook het Scrooge koor een bezoek aan de kerstmarkt. De kerstmarkt is geopend van 10:30 tot 17:00 uur.

De opbrengst van de kerstmarkt wordt gedoneerd aan Stichting Ankie. Die spant zich in voor kinderen die kanker hebben. Met het geld dat de stichting inzamelt worden onder meer beren- en konijnenknuffels gekocht. Ook wordt het gebruikt om haarwenspoppen aan te schaffen en gaat er geld naar de uitzichtkamer van het Maxima centrum. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.stichting-ankie.nl.

Kerstman

Voor het goede doel worden de Lions dit jaar gesponsord door diverse lokale bedrijven. De firma Overbeeke is hierbij de hoofdsponsor. Naast een forse financiële bijdrage heeft Overbeeke ook de kerstman uitgenodigd. Die is vanaf 12:00 uur aanwezig en heeft voor de allerkleinsten een leuk presentje in petto.

Eigen gemaakt gebak

De dames van Lions Steenbergen verzorgen de catering en verkopen eigen gemaakt gebak. In de kerk zijn leuk aangeklede uitgifte punten die eveneens gesponsord zijn. Buiten de kerk hebben de Lions een standje waar smakelijke saté en glühwein aan de mens worden gebracht en er is een kraam met kerststukjes, waaraan diverse ‘groene’ sponsoren een bijdrage hebben geleverd.

Wensboom

In de kerk staat overigens ook de wensboom van Lions Steenbergen. Hierin kunnen wensen worden gehangen voor doelgroepen die zelf geen middelen hebben om deze in vervulling te laten gaan. De Lions selecteren wensen die ze vervolgens vervullen.