Tiende Koos Moerenhout Classic schuift door naar 2021

STEENBERGEN – Het verplaatsen van de Koos Moerenhout Classic van zaterdag 16 mei naar een tijdstip later dit jaar is voor de organisatie geen optie. Het evenement wordt noodgedwongen doorgeschoven naar 2021.

“Goed dat onze regering helder is. We hebben nadrukkelijk overwogen om de KMC te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar, maar hierbij liepen we tegen een aantal hindernissen aan. Allereerst is momenteel niet te zeggen wanneer het dan wel op een veilige manier zou kunnen plaats vinden. Daarnaast kunnen we moeilijk de agenda van onze vele vrijwilligers “on hold” zetten en willen we ook onze sponsoren niet extra belasten in deze rare tijd. De 10e editie zou een echt feestje moeten worden en dat is op dit moment niet gepast”, stelt Koos Moerenhout.

2500 deelnemers verwacht

De fietsenthousiasten de jaarlijks deelnemen aan een van de drie uitgepijlde fietsroutes door de provincies West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland – jaarlijks tussen de 2000 en 2500 deelnemers – moeten nu dus een jaartje wachten. De voorbereiding voor deze jubileumeditie waren al lang gaande en op het programma stonden diverse feestelijke activiteiten. De 250 renners die zich reeds hebben ingeschreven krijgen hun inschrijfgeld terug met de vraag om zich in 2021 opnieuw aan te melden. KMC-voorzitter Peter Manders zegt het uitstel te betreuren, maar realiseert zich terdege dat de gezondheid van de deelnemers het belangrijkste is.