Thuisbakker en finalist Henk van Kuijk: “Ik heb genoten, volgend jaar weer een poging”

STEENBERGEN – De winnaars van de finale voor het bakken van het Beste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend. Steenbergenaar Henk van Kuijk, die deze week in deze finale streek, zag de winst aan zich voorbijgaan. “Toch heb ik enorm genoten. Geen zenuwen, geen stress in al die hectiek, maar wel onderschat wat deze voor invloed heeft op het bakresultaat. Niet getreurd, volgend jaar weer een poging”, zo laat de bijna kampioen thuisbakker desgevraagd weten.

Bij het inleveren van zijn broodjes wist de thuisbakker al dat het resultaat niet voldoende zou zijn voor de winst. Zijn broodjes hadden te weinig onderwarmte gehad en waren door alle luchtverplaatsing van steeds passerende wedstrijdbakkers in volle vlucht wat te droog geworden.

Leermoment voor de volgende keer

Voor Henk was dit een leermoment dat hij de volgende keer zal gebruiken: "Je oven bewaken, zodat de warmte die je hebt ingesteld niet door anderen wordt veranderd en de gebakken broodjes afdekken met plastic", zo concludeert hij. Respect had de finalist voor de tienjarige Eline uit Oudenbosch. "Die kan bakken, dat staat buiten kijf. Ze werkt heel rustig en secuur". Deze jonge thuisbakker eindigde zelfs op een tweede plaats.