Therapie voor Patrick dankzij Gummarus weer iets dichterbij

STEENBERGEN – ,,Zoals de ridders acht eeuwen geleden al hun moed en geld verzamelden om het geloof in ere te houden, hebben jullie als echter ridders ons geloof in de dolfijntherapie voor Patrick in tact gehouden. Jullie zijn geweldig. Formidabel wat jullie met elkaar voor ons hebben gedaan. Daarvoor zijn wij jullie bijzonder dankbaar.’’ Wilgo Vaissaire kwam bijna superlatieven tekort om zijn trots voor de groepen 7 van de Gummarusschool onder woorden te brengen.

De beide klassen zamelden de afgelopen tijd een bedrag van 574,28 euro in voor de dolfijntherapie van de zwaar autistische Patrick Vaissaire, het zoontje van Wilgo en Edith en broertje van Marcel uit groep 7b. Nadat hij zijn klasgenootjes had verteld over de dolfijntherapie die Patrick vorig jaar onderging op Curaçao, stelden enkele kinderen spontaan het prijzengeld beschikbaar dat zij verdienden in de carnavalsoptochten van Welberg en De Heen.

Voor juf Anouska het signaal om te kijken of er nog meer mogelijkheden waren om het gezin Vaissaire te helpen. De ouders van Marcel en Patrick zijn namelijk weer hard aan het sparen, om volgend jaar opnieuw een verre reis naar het Dolphin Therapy & Research Center te kunnen maken.

‘Héél graag gedaan’

De groepen 7 van de Gummarusschool begonnen met een lege flessen-actie en poetsten eind vorige maand zo’n vijftig auto’s schoon op de speelplaats. ,,Een groter succes dan we van tevoren hadden verwacht,’’ aldus juf Anouska, die persoonlijk ook een duit in het zakje deed, met het prijzengeld van een tenniswedstrijd. Door alle bijdragen vulde het geldkistje in de klas zich aanzienlijk. ,,En we hebben het héél graag gedaan. Het was ontroerend om te zien hoe deze kinderen zich inspanden voor Patrick.’’

Eén van de leerlingen ging ook uit eigen beweging nog op pad om geld in te zamelen voor het goede doel.

De totale opbrengst plus een cadeautje voor Patrick – een dolfijnenpuzzel – werden in de laatste schoolweek aan de familie Vaissaire overhandigd en die toonde zich zielsgelukkig. ,,We hadden tot nu toe 1700 euro gespaard, met dit bedrag erbij kunnen we in ieder geval de tickets betalen.’’

Elk dubbeltje omdraaien

De trip naar Curaçao kost alles bij elkaar wel 15.000 euro. Vorig jaar werden de kosten hoofdzakelijk gedragen door de stichting van oud-profvoetballer Theo Lucius, die in samenwerking met vv Steenbergen onder meer een benefietwedstrijd organiseerde.

Vader Wilgo wist te vertellen dat er de komende tijd in ieder geval nog een zaalvoetbaltoernooi op het programma staat en zelf blijft het gezin elk dubbeltje omdraaien om de dolfijntherapie voor Patrick mogelijk te maken.

De publiciteit rondom de autowas-actie leverde overigens ook nog een enkele spontane donaties op van mensen die zich het lot van de familie Vaissaire aantrokken.

Wie op de hoogte wil blijven kan het gezin vooralsnog volgen via de Facebookpagina van Marcel, maar ook voor Patrick wordt nog een speciale pagina op Facebook aangemaakt.