Theetuin Pallemoes geopend aan de Boomdijk

WELBERG – Zonder enige kennis van thee een theetuin beginnen? Geen probleem voor Brigitte en Jack Wisse. Het runnen van een theehuis draait volgens het echtpaar niet zozeer om de thee, maar om het contact met de mensen en de natuur. Afgelopen weekeinde ging hun theetuin ‘Pallemoes’, aan de Boomdijk 6, voor het eerst open.

Het idee voor de theetuin ontstond om meerdere redenen. ,,De belangrijkste is dat we in een fiets- en wandelgebied wonen en al regelmatig fietsers binnenhalen die bijvoorbeeld hun flesje water willen vullen,” legt Brigitte uit. ,,Juist het contact met deze mensen, de gesprekken die eigenlijk inhoudelijk nergens over gaan, dat vonden we heerlijk.”

Een andere reden is dat Brigitte met het verdwijnen van café De Maai iets miste in de buurt van de Boomdijk. ,,Er is voor fietsers nu bijna geen mogelijkheid om ergen te stoppen of om zelfs maar even op een bankje te zitten. Dat willen wij aanbieden met het theehuis: een stopplaats, een plek om even tot rust te komen, onder het genot van een kopje thee, koffie of fris.”

'Als de vlag buiten hangt, is iedereen welkom'

Zo eenvoudig als het idee ontstond, zo eenvoudig zal volgens de echtelieden ook de uitvoering zijn, al ziet de inrichting er gelikt uit. ,,Mijn man en ik hebben allebei geen ervaring in de horeca, dus het zal geen professioneel horecabedrijf of iets dergelijks worden. Laagdrempeligheid staat centraal. Zo hebben we ook geen officiële openingstijden, maar mensen zijn welkom wanneer de vlag buiten hangt. Dat zal voornamelijk in het weekend en op de woensdagmiddagen zijn.”

Brigitte en Jack hebben naast dit theehuis beiden een voltijdbaan, waardoor de recreatieve voorziening niet fulltime gerund kan worden. Brigitte werkt in de peuteropvang, Jack is monteur. ,,Het zal even wennen zijn, ik zal misschien niet gelijk een hele bestelling van tien personen kunnen onthouden,” lacht Brigitte. ,Gelukkig zijn er blocknotes.”

Speciale theesoorten

Alle stoeltjes in de tuin zijn voorzien van een laagje blauwe verf, de tafelkleedjes liggen klaar en in geval van slecht weer biedt de grote veranda uitkomst. Brigitte en Jack Wisse zijn er klaar voor. En hoewel Brigitte geen enorme theekenner is, heeft ze ook daaraan gewerkt. ,,Nu je een doel voor ogen hebt is het leuk om eens wat speciale theetjes te proberen. We hebben nu verschillende soorten, in diverse vormen. De zakjes, maar ook de kruiden.” Bij de thee, koffie of een glaasje fris zal Brigitte zorgen voor een lekkernij. ,,Laat de gasten maar komen, ik ben er klaar voor.”