‘Theatrale’ 11/11-viering in ’t Vosse-ol

NIEUW-VOSSEMEER – In Nieuw-Vossemeer wordt zaterdag 14 november een doek opgehaald van het nieuwe carnavalsjaar. De 11/11-viering, die plaatsvindt bij ’t Wagenhuis, heeft als thema ‘theater’ meegekregen en in dezelfde hoek moet alle vossen en vossinnekes het nieuwe motto zoeken, dat Prins Ruud I om 23.11 uur bekend zal maken.

De feestelijkheden beginnen voor de leden van carnavalsvereniging ’t Vosse-ol al om half zeven, met een boerenmaaltijd. Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in ’t Wagenhuis, waar de bezoekers dan op een groot scherm naar de uitzending van ‘Playback je gek!’ kunnen kijken. Dit RTL4-programma sluit perfect aan bij het thema, maar het toeval wil ook nog eens dat die avond Nieuw-Vossemeerder Bram de Witte meedoet.

Vanaf 21.15 neemt de hofhouding het programma over, met een talentenjacht, waarbij een deskundige jury de podiumkunsten van de deelnemers beoordeelt. Op de winnaar ligt een mooie prijs te wachten. Voor de muziek zorgen niet alleen De Vosseblaozers, maar ook De Stoeprappers zijn weer van de partij.

Rond de klok van elf uur maken Prins Ruud I, Nar Imke, Jan Keller en Grootste Boer Joene officieel hun opwachting. Nadat het motto is onthuld, krijgen de feestgangers ook het nieuwe carnavalslied te horen.

(Foto: Niek Perdaems/Foxlake.nl)