Theateruitje voor ouderen dankzij jongerendebat van ’t R@velijn

STEENBERGEN – Bewoners van de verzorgingshuizen van tanteLouise in de gemeente Steenbergen kunnen alvast gaan uitkijken naar een leuk uitje, want dankzij het winnende voorstel gisteren bij het ‘politieke’ debat voor examenleerlingen van ’t R@velijn worden de ouderen getrakteerd op een voorstelling in het theater.

Acht ‘fracties’ van MAVO 4-leerlingen bonden gistermiddag in de raadszaal de strijd met elkaar aan. Dat gebeurde onder voorzitterschap van burgemeester Ruud van den Belt. De teams werden terzijde gestaan door raadsleden, een medewerker van de griffie en wethouder Petra Lepolder, maar moesten vooral op eigen kracht proberen hun voorstellen zo goed mogelijk te presenteren.

De beoordeling berustte bij een deskundige jury, maar na afloop van de discussie mochten alle leerlingen op de publieke tribune ook hun stem uitbrengen. Ideeën zoals uitbreiding van het nog aan te leggen strandje, het winnende voorstel van vorig jaar, een Food & Drink Event t.b.v. de Voedselbank, een Jongeren Ontmoetings Plaats in het park, oplaadpalen voor mobiele telefoons en de inzameling van blikjes haalden het niet.

Lijst 6, met Benthe Goossens en Samantha Platschorre als ‘raadsleden’, scoorde de meeste punten met het plan om bewoners uit de woonzorgcentra van tanteLouise mee te nemen naar theater De Maagd in Bergen op Zoom. Niels Stevense won de beker voor de beste debater.