Theatershow Cameleon verlengd: ‘Leeve de Vereeniging’: een vermakelijk en smakelijk avondje uit

STEENBERGEN – Wie de culinaire theatershows van de Steenbergse theatergroep Cameleon al heeft bijgewoond, weet het zeker: er zit nog volop ‘Leeve in de Vereeniging’. Afgelopen woensdag brachten de acteurs voor de zevende keer de show op de planken van restaurant De Watertoren. Dat zou eigenlijk ook de laatste keer zijn, maar gezien het grote succes is besloten in januari twee uitvoeringen toe te voegen. Op 16 en 23 januari kan iedereen die eerder naast een kaartje greep, in de herkansing.

Zonder een al te grote tip van het doek op te willen halen, zijn Herkenbaarheid en Hilariteit toch wel de twee hoofdrolspelers in het stuk ‘Leeve de Vereeniging’.  Tenenkrommende voetbalouders, de line dance club, de bijenknuffelaars en de meisjes van de EHBO, ze komen allemaal voorbij gedurende de ruim drie uur durende show. De verrassing van de avond is zonder twijfel het erelid van de ponyclub (de haardracht, niet het edel dier).

Aanslag op de lachspieren

Het geheel is een aaneenschakeling van grappige en goed gevonden acts zoals de confronterende vertolking van de Whatsapp-groep en de sessie van de hypochondrie-vereniging. Deze laatste act is met name een aanslag op de lachspieren.
Dankzij de hulp van dans- en zangcoaches Lieke Gladdines en Kees Thijssen en de professionele begeleiding van regisseur Erol Struijk slaat Cameleon met succes een brug tussen amateur en professioneel theater. Het gestroomlijnd opgediende vijf gangen diner dat uit de keuken van de Watertoren komt, is een zeer smakelijke vervolmaking van een vermakelijk avondje-uit.

De kosten voor het theaterdiner zijn 35 euro en daarvoor krijgt men een goed gevuld programma, zowel cultureel als gastronomisch. www.theatergroepcameleon.nl.

Door: Dasja Abresch