Tevredenheid bij nieuwe organisatie over verloop Jaarmarkt

STEENBERGEN – Voorzitter Bram Achterberg van de RPS-werkgroep die voor het eerst de Jaarmarkt heeft georganiseerd, is tevreden over het verloop van en de publieke belangstelling voor het driedaagse evenement in de Steenbergse binnenstad.

,,Iedereen kan tegenwoordig heel gemakkelijk zien wat voor weer het wordt, met als gevolg dat het vrijdag wel slap was en het vandaag ook wat later op gang kwam,’’ aldus Achterberg.

,,Maar de algemene indruk is dat de Jaarmarkt in alle opzichten geslaagd mag worden genoemd. Je hebt altijd wel een paar incidentjes, dat hou je gewoon nooit tegen bij zulke grote activiteiten, maar die zijn netjes opgelost.''

,,Er wordt goed samengewerkt, daar gaat het om. Door lokale winkeliers en horeca-ondernemers, maar ik kan nu ook al wel zeggen dat we in het uitvoerende Dynamic Promotions een bijzonder goede partner hebben gevonden. Die samenwerking gaan we vanuit RPS zeker voortzetten en in de toekomst verder uitbreiden ten bate van andere activiteiten in het centrum.’’

Volgens Achterberg wisten de bezoekers die met de auto naar de Jaarmarkt kwamen de (extra) parkeerterreinen bij het gemeentehuis op Buiten de Veste en ’t Cromwiel prima te vinden.

Voor het ‘transferium’ op de carpoolplaats tussen de Dinteloordseweg en de Watertorenweg daarentegen bestond hoegenaamd geen animo. Vanaf die locatie konden Jaarmarkt-gangers zich dankzij de medewerking van de Plusbus gratis van en naar het stadshart laten vervoeren.

Deze service werd vandaag al opgeheven. Uit de evaluatie moet blijken of de carpoolplaats misschien niet de juiste plek is, of dat de verwijzing er naartoe wellicht onvoldoende was, aldus Achterberg.