Tennis en gezelligheid tijdens AH Achterberg Open Zomertoernooi 

STEENBERGEN – Het is deze week goed toeven bij tennisvereniging Steenbergen (TVS). De hele week zijn er wedstrijden en extra activiteiten in het kader van het AH Achterberg Open toernooi dat TVS organiseert. Het is voor het eerste jaar dat supermarkt AH Achterberg hoofdsponsor is, nadat sportshop Heshof ermee is gestopt. De echte zomerse temperaturen laten het nog een beetje afweten, maar dat is voor de spelers op de baan juist wel aangenaam. En ook voor de supporters is het op het terras prima uit te houden, met hapjes en drankjes en de spelletjes zoals bingo en een loterij.

Op deze dinsdagvond is het Ladiesnight en hangt er een Spaanse sfeer op het park. Met tapas, sangria en Spaanse muziek komt iedereen in de vakantiestemming. Natuurlijk zijn de wedstrijden die elke avond gespeeld worden de hoofdmoot. Er wordt gespeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van de speelsterkte. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat iedereen in ieder geval twee wedstrijden speelt. Er zijn ongeveer 100 deelnemers. Een prima aantal, maar toch zijn er een stuk minder aanmeldingen dan een aantal jaar terug. “Sowieso hebben sportverenigingen het moeilijk, maar wij hebben ook wel last van de concurrentie van mooie banen in Bergen op Zoom en Putte”, zegt Frank Knop namens de organisatie.  

90’s muziek

Daarom doet de vereniging er alles aan om net dat beetje extra te organiseren wat de mensen naar het tennispark trekt. Jordy Knop (geen familie) zit sinds maart bij de recreatiecommissie en staat vrolijk loten te verkopen. “We hebben inmiddels een aardige club van 9 mensen dus we kunnen elkaar afwisselen met de activiteiten. Dat zijn er best wat: bingo, kopspijkers, petje op-petje af, een feestavond met 90’s muziek en zondag de afsluitende barbecue. Dan wordt na de prijsuitreiking de hoofdprijs verloot en is er een springkussen voor de kinderen.”

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten deze week, want Marc van Loon van Brasserie Puur komt tot en met vrijdag elke avond een driegangenmenu bereiden.  

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl