Teleurstellende bezoekersaantallen voor Vospop

NIEUW-VOSSEMEER – De geslaagde laatste dag van Vospop, de Familiedag, tovert nog wel een lach op het gezicht van de organisatoren. Maar het is meer lachen als een boer met kiespijn. Er is door de Stichting Vospop en een boel vrijwilligers ongelofelijk veel tijd, energie en geld in het evenement gestoken. Maar de bezoekersaantallen blijven ver steken onder de verwachting. “Nieuw-Vossemeer heeft het af laten weten”, zo concludeert Antione Henning, voorzitter van de Stichting Vospop.

Bij voorgaande edities waren er dagen bij dat de bezoekersaantallen richting de 1000 man gingen. Maar de teller bleef dit jaar steken rond de 200 op de drukke momenten. Een reden voor de magere opkomst kan Henning niet geven. “We hebben heel veel aan promotie gedaan. De Krabbenfoor in Bergen op Zoom is pas volgende week, dus er was geen dubbeling. Ik zou het niet durven zeggen. Feit is wel dat het op deze manier bijna niet haalbaar is om Vospop te organiseren. We zijn onze sponsoren dankbaar voor het regelen van het materiaal, maar er is gewoon meer geld nodig om zo’n evenement te realiseren zonder met een schuld te eindigen”. Collega Fred Lupker sluit zich daarbij aan. “Over een paar weken gaan we wel bij elkaar zitten om te kijken hoe het verder moet. Bij ons is er geen gebrek aan enthousiasme, maar op deze manier wordt je gestraft voor je initiatief”.

Podium

De gezinnen die op de Familiedag naar het terrein aan de Veerweg zijn gekomen merken gelukkig niets van de teleurstelling bij de organisatie. De kinderen vermaken zich opperbest op de springkussens of buikschuifbaan terwijl de ouders in het zonnetje van een drankje genieten. Op het podium zorgt Lindsey Gadella voor de muzikale omlijsting. “Ik kom waarschijnlijk binnenkort naar Nieuw-Vossemeer verhuizen, dus het is leuk om hier nu op te treden. Hopelijk volgend jaar op het grote podium”, glimlacht de zangeres.

Krachten bundelen

Leonie ten Hove, van outdoor-activiteitencentrum In4Outdoor uit Nieuw-Vossemeer, heeft de organisatie geholpen met inrichten van de Familiedag. Terwijl ze de buikschuifbaan van water voorziet met de tuinslang kijkt ze over haar schouder naar de auto’s die aan komen rijden. “Je ziet dat er toch veel belangstelling is voor deze dag. We hebben er samen alles aan gedaan om Vospop te laten slagen. Toen ik mijn centrum opzette waren ze er ook om mij te helpen, en nu bundelen we onze krachten weer”.

Na de evaluatie van Vospop 2017 zullen de organisatoren zich richten op Vorstpop. Dit winterse evenement zal plaatsvinden op 29 december.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen

Foto’s: Nicole van de Donk & Niek Perdaems