‘Teleurgesteld over uitstel nieuwbouw peuterspeelzaal Pippi’

STEENBERGEN – Peuterspeelzaal Pippi blijft in het ongewisse over haar toekomst. Tot grote teleurstelling van wethouder Cor van Geel wil de gemeenteraad vooralsnog geen twee ton uittrekken voor nieuwbouw van de peuterspeelzaal bij basisschool Gummarus.

De peuters maken sinds begin dit schooljaar gebruik van de docentenkamer van de Gummarusschool en dat is volgens Van Geel voor beide partijen geen optimale situatie. ,,Aan deze tijdelijke oplossing moet zo snel mogelijk een einde komen.’’

Nadat de politieke partijen in de commissie Mens & Maatschappij het kredietvoorstel van twee ton afwezen, kwam het college vorige week met een nadere onderbouwing van de keuze voor nieuwbouw bij de Gummarusschool. Het onderwerp stond op de agenda voor de raadsvergadering van gisteravond, maar werd op verzoek van een meerderheid van de fracties uiteindelijk niet behandeld. Zij willen nog meer informatie voordat zij een besluit nemen, dat gebeurt nu op z’n vroegst in december.

In de wandelgangen worden alternatieve locaties genoemd, zoals de Vredeskerk pal naast de Gummarusschool en vestiging van Pippi bij basisschool Pius X op de Welberg.

De voorkeur van zowel B en W als de Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen gaat onveranderd uit naar een nieuw onderkomen op het terrein van de Gummarus.