Tegenvaller bij bouwwerkzaamheden VV Steenbergen

STEENBERGEN – Tijdens de voorbereiding van de bouw van de nieuwe kleedkamers bij voetbalvereniging Steenbergen kwam de club onlangs voor een onaangename verrassing te staan. Bij de sloop bleek er nog een kruipruimte aanwezig te zijn waardoor er door het bouwbedrijf een extra laag uitgegraven en weer aangevuld moest worden. Kostenplaatje: bijna 10.000 euro. VV Steenbergen vraagt nu in een brief aan het college en gemeenteraad om een tegemoetkoming.

Eind vorig jaar heeft de gemeente de kleedkamers officieel overgedragen aan de voetbalvereniging. Daarna is, na een flinke discussie in de gemeenteraad, een lening verstrekt van 300.000 euro voor de nieuwbouw.

“We vinden het vervelend om nu weer aan te kloppen, en daarom hebben we het ook voorzichtig opgeschreven in de brief. We hebben de kleedkamers gekocht van de gemeente en het staat op hun grond. Maar wij hebben wel zelf besloten om de extra werkzaamheden uit te laten voeren, want anders kwam de bouw stil te liggen. We beseffen dat de gemeente nu voor een voldongen feit komt te staan, maar we hopen op coulance. Elke euro is meegenomen”, vertelt voorzitter Wim Roovers.

Doorlopende weg opnieuw bestraten

VV Steenbergen doet in dezelfde brief nog een verzoek, dat niet zozeer met geld te maken heeft, maar wel met planning. Het is voor de club van belang dat de hoofdweg vanaf de poort tot aan kleedkamers en kantine opnieuw bestraat wordt. Volgens Roovers waren die werkzaamheden sowieso opgenomen in de planning van de gemeente van groot onderhoud dit jaar. “Maar we hopen dat dit tijdig gebeurt want de oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor augustus/september dit jaar. De toegangsweg is het visitekaartje van het gemeentelijk sportpark en we willen de voetballers niet door zand en modder naar de kleedkamers laten gaan.”
[ door Nicole van de Donk ]

Foto: Naast het voetpad is een rode latei te zien van de kruipruimte.
( foto VV Steenbergen)