Techniek slaat de klok bij Girlsday op ’t R@velijn

STEENBERGEN – Op ’t R@velijn draait vandaag alles om techniek en dat is speciaal bedoeld voor de meisjes uit de brugklassen van de Steenbergse vmbo-school en hun jaargenootjes van de Steenspil uit Halsteren en het ZuidWestHoek uit Ossendrecht. Met deze (landelijke) Girlsday willen het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven samen zien te bereiken dat in de toekomst meer (jonge) vrouwen voor een technisch beroep kiezen.

,,Dus moet je bij de bron beginnen,’’ stelde techniekdocent John Sletering van ’t R@velijn, terwijl hij een rondje maakte langs de twaalf verschillende workshops, waarvan de circa 130 deelnemers er allemaal vier konden volgen. Het aanbod varieerde van installatietechniek, metaalbewerking, ICT (automatisering) en design tot kunststofverwerking, houtbewerking en schilderen.

Om aan de weet te komen hoe het is om een ‘mannenberoep’ uit te oefenen, was er voor de leerlingen ook gelegenheid om te ‘speeddaten’ met vrouwen die een technische functie bekleden of een opleiding in die richting volgen. Tussen de middag kregen de deelnemers een door TechniekTalent.nu gesponsorde lunch voorgeschoteld en er stond ook nog een loterij met leuke prijzen op het programma.

En de jongens? Nou, die van ’t R@velijn zijn vanmiddag lekker een potje aan het voetballen op het sportpark.