Team Waalwijk wint brandweerwedstrijd in Steenbergen

STEENBERGEN – Het (voormalige) politiebureau aan de Molenweg was gisteren het decor voor de provinciale brandweerwedstrijd in de Hoofdklasse, georganiseerd door de post Steenbergen. Zes teams kwamen in actie, de winst ging naar het korps uit Waalwijk. Burgemeester Joseph Vos verrichtte ’s avonds in de aanpalende kazerne de prijsuitreiking.

,,De brandweer is van essentieel belang. Wanneer nodig moet er een team staan dat zijn vak verstaat, snel, adequaat en professioneel is. En de eigen veiligheid in het hoog houdt. Dat niveau bereik je door oefenen en wedstrijden. Wedstrijden zoals deze zijn dan de toef op de taart, maar zijn anderzijds ook een geweldige voorbereiding voor die momenten dat het nodig is. De maatschappij accepteert het niet als er dan knullig opgetreden wordt. En dat gebeurt ook niet dankzij trainen, oefenen en opleiden,” zo sprak Vos de troepen toe.

Zowel de burgemeester als de deelnemers waren vol lof over de wijze waarop het team van de vrijwillige brandweer in Steenbergen de wedstrijddag had geregeld.

Achter Waalwijk, dat doorgaat naar de gewestelijke voorronde, eindigden de brandweerkorpsen uit Werkendam en Gemert als tweede en derde.