Team van twintig agenten onderzoekt liquidatie

STEENBERGEN – Onder leiding van de officier van justitie wordt door twintig agenten onderzoek gedaan naar de schietpartij waarbij gisteren in de Dahliastraat de 68-jarige Rinus Moerer om het leven kwam. De politie sluit, zo luidt haar officiële verklaring, een afrekening in het criminele milieu niet uit en heeft nog geen verdachte(n) aangehouden.

Het onderzoek richt zich onder meer op de vluchtroute van de dader, vanuit de Dahliastraat naar het Pottersbos nabij Moerstraten. In dit natuurgebied ten zuiden van het dorp werd gisteren tegen de middag de motorscooter teruggevonden, waarop de schutter er vandoor ging. Het voertuig was in brand gestoken en is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie probeert de vluchtroute in beeld te brengen en ook te achterhalen hoe de dader(s) daarna zijn ontkomen.  

Tijdens het buurtonderzoek, dat ook vandaag nog doorgaat, heeft de politie al met meerdere getuigen gesproken. Ook hebben zich naar aanleiding van de berichtgeving verschillende getuigen bij de politie gemeld. Wie nog niet met de politie heeft gesproken, maar wel over informatie meent te beschikken en/of iets verdachts heeft opgemerkt rondom de schietpartij, wordt verzocht te bellen naar 0900-8844 of anoniem contact op te nemen via 0800-7000.