Team van Gils neemt afscheid van ploegleiders

STEENBERGEN – Met het afscheid van Denyse van Tilburg en Marian Raaymakers komt voor team van Gils een einde aan een tijdperk. Vanaf 2007 leidden de dames het team. Denyse rijdt dit jaar met een eigen team. Voor Marian is de vijftigste Kleine Tour haar laatste.

Het bedrijf van Denyse van Tilburg en haar partner stond al jaren op de wachtlijst. Na afloop van de Kleine Tour 2018 kwam het heuglijke nieuws: Vanaf 2019 mag hun bedrijf een eigen team sponsoren. Voor Denyse van Tilburg kwam dit volkomen onverwacht. “En ik zat ook met een dilemma. Al jaren kreeg ik bij team van Gils de gelegenheid ploegleider te zijn. Maar nu we zelf de kans krijgen wil ik erg graag het eigen team begeleiden. Ik besprak het met Joey van Gils en besefte dat ik mijn laatste Kleine Tour voor team van Gils had gereden,” blikt Denyse terug. “Het is een prachtige tijd geweest.
De cirkel is rond, het is goed geweest”.

Prachtige tijd

“Het heeft niets met het afscheid van Denyse te maken” benadrukt Marian Raaymakers haar besluit om te stoppen. Naarmate ik wat ouder werd ging het in mijn achterhoofd spelen. Nog een paar jaar, dan hou ik er mee op. Nu, met een jubileumeditie in het verschiet, is ook voor mij de cirkel rond.” De zorg voor de rennertjes, de gezelligheid met alle ploegleiders en de hele sfeer van de Kleine Tour. Dat gaat Marian missen. “Maar” zegt ze stellig “Ook ik vind dat het goed is geweest”.
Ze herinnert zich de keer dat het raam van de  bus niet naar beneden kon. “Bloedheet was het. En ik maar zwaaien.” Of de keer dat de karavaan werd overvallen door een hagelbui. 12  rennertjes moesten schuilen in de bus. De sokken lagen naderhand te drogen over de motorkap. Ook Marian waardeert het dat zij en Denyse altijd voor team van Gils mochten rijden. “Toen de broers zelf oud genoeg werden hadden ze ook met ons kunnen stoppen” legt ze uit.
Haar laatste Kleine Tour rijdt Marian samen met Roy van Gils. “Kan hij vast wennen” lacht broer Joey. Wie volgend jaar het team leidt is nog niet duidelijk. “Laten we eerst maar eens op gepaste wijze afscheid nemen van Marian en Denyse”.

Tekst: Tineke Feskens / Foto: Jan de Langen © Steenbergse Couran
Door: Tineke Feskens