Team Jumbo presenteert nieuwe ploegleider

STEENBERGEN – Apetrots is hij, Martin den Broeder, de nieuwe ploegleider van team Jumbo. Samen met Iwan van Eekelen kijkt hij uit naar de jubileumeditie van de Kleine Tour. “Als je Steenbergenaar bent, hoort de Kleine Tour bij je opvoeding”.

Hij had al eerder aan het ploegleiderschap mogen ruiken. Martin den Broeder viel 5 jaar geleden in bij team Jumbo. Waarom hij? “Simpel, mijn dochter Iris deed mee. Dus kwam het voor iedereen goed uit” verklaart hij. “Natuurlijk was het niet mijn eerste kennismaking met de Kleine Tour. Ik heb alle jaren dat het mocht meegereden. Daarna ben ik medewerker geworden.” Martin hielp met dranghekken sjouwen. Hij vond dat het sjouwen toch beter geregeld kon worden en ging naar zijn baas. “Die begreep het probleem en zo is ‘van Beek’, bij de Kleine Tour terecht gekomen” legt Martin uit.
Hij is er apetrots op om ploegleider te worden van team Jumbo. Dit dank hij aan Iwan van Eekelen, die dit jaar zijn 20-jarig jubileum als ploegleider viert. “Ik kreeg een gesprek met Marcel Schoone. Ik denk dat het goed is gegaan” knipoogt hij.

Trots om voor Jumbo te mogen rijden

Martin kijkt uit naar de Kleine Tour. “Ik heb in eerste instantie kennis met de meiden gemaakt via de app. Maar veel van die meiden ken ik al via mijn dochter. Het is een leuk team, waar ruimte is om voor het eigen klassement te gaan. Maar veel belangrijker is het samen meedoen en plezier maken.”
Als ploegleiders zijn Martin en Iwan verantwoordelijk voor hun team. “Wat dat betreft hebben we het gemakkelijk bij Jumbo. Alles wordt door Jumbo geregeld. De boodschappen hoeven we niet te doen! Dagelijks krijgen de meiden een tasje, gevuld met lekkers.”
Gaat team Jumbo nog iets bijzonders doen tijdens de jubileumeditie? Het antwoord van Martin is duidelijk: “Kom maandag maar naar het zwembad, dan zie je het vanzelf”.

Tekst: Tineke Feskens / Foto: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Tineke Feskens