‘Tea for Two’ and a lot more: succesvol concert bij Schootsvelden

STEENBERGEN – Steeds actief en plezier hebben in het samen muziekmaken. Daarmee kan de harmonie Volharding zonder overdrijving worden getypeerd. Gistermiddag bewezen de Steenbergse muzikanten onder leiding van hun fanatieke dirigent Walter Siol hun kwaliteiten opnieuw. Dat deden ze samen met hun nieuwe muzikale makkers uit Brighton onder het thema 'Tea for Two'.

Op uitnodiging van Volharding deden de Britten Steenbergen aan. Na een gezamenlijke repetitie in 't Cromwiel gaven Volharding en de Adur Concert Band vervolgens een concert op de binnenplaats van Residentie Schootsvelden. Ze speelden eerst ieder apart, waarbij Volharding een groot deel van het succesvolle optreden tijdens de officiële opening van de Steenbergse haven herhaalde en daarmee ook deze maal uitstekend scoorde. De Britten bleken te beschikken over een sterke groep blazers en zetten met hun pauken de muziekstukken stevig kracht bij. Adur Concert Band is een geroutineerd ensemble, dat bleek beslist uit de zeer gevarieerde medley die werd gebracht. Al heeft Volharding meer passie in het spel.

The Who

Tot groot genoegen van ook ondergetekende werd bij het gezamenlijk onderdeel een gedeelte uit de rockopera Tommy van The Who gebracht.The pinball wizzard klonk prachtig in het Steenbergse. Volhardinglid Carla Kuijper toonde zich in behoorlijk Engels tijdens het concert een goed ladyspeaker. 

Goede Klik

"Het mooie van deze ontmoeting is de klik die we ervaren. Dat bleek niet alleen bij het samenspel maar ook mengden onze muzikanten zich met de Engelse gasten. Dat was prachtig om dit te ervaren. En voor het vertrek gaan we samen friet met een fricandel eten. De Britten kennen dat niet, maar zullen er vast van genieten", zo liet Volhardingdirigent Walter Siol met een glimlach weten. En zo geschiedde.

Tegenbezoek

Het ligt in de bedoeling van Volharding om de Britten nog een tegenbezoek te gaan brengen. Wanneer ze daar gelegenheid voor vinden is nog niet duidelijk. "Voor de muzikanten van de Adur Concert Band is dat eenvoudiger. Ze hebben met hun leeftijd meer vrije tijd en toeren vaker met elkaar door Europa en Engeland. Maar wellicht is de komende viering van ons 175 jarig bestaan een goede gelegenheid", oppert dirigent Siol. "We'll meet again". Dat geldt overigens ook voor de locatie Schootsvelden. Ook daar zal Volharding in de toekomst nog graag een keer spelen.

tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl