TCS vecht tegen degradatie

In de strijd tegen degradatie hebben de teams van T.C.S. afgelopen weekend zich duidelijk weten te weren. Vooral het eerste team maakte een reuzesprong door tegen Tanaka 3  een grote zege te boeken. Samen met Belcrum 6 kwam het team daardoor op de tweede plaats terecht, maar de onderlinge verschillen in deze klasse zijn dermate klein dat zowel de kansen op de titel als op een degradatiewedstrijd nog aanwezig zijn.

Opnieuw stalen beide broers Minkman de show en zorgden ze samen voor zeven punten. Alleen in het dubbelspel kostte dat moeite en kwam de winst pas in de vijfde game tot stand. Peter Bogers vulde het tweetal goed aan. Zijn start was moeilijk, de tweede set ging pas in de beslissende game verloren en zijn laatste match zette hij in winst om. De 2-8 overwinning zorgde in elk geval voor opluchting en houdt een belofte in voor de komende weken.
Ook TCS 2 mag tevreden op haar laatste wedstrijd terugkijken. Tegen hekkensluiter Rally 3 boekte het team een mooie 3-7 winst. Het gevaar is echter zeker nog niet voorbij want komende week speelt TCS 2 een uitwedstrijd tegen de koploper Smash 3. Voor de zesde keer op rij wist Mark van de Waterschoot al zijn sets te winnen. Marco Buijsen deed deze week niet voor hem onder en kwam eveneens tot drie winstpunten. Samen slaagden ze er ook in om het dubbelspel op hun naam te schrijven zodat een duidelijke 3-7 tot stand kwam. T.C.S. 3 kwam eveneens in actie tegen de drager van de rode lantaarn. De start was heel sterk want pas kort voor de rust kon Tanaka 6 het eerste punt scoren. Na de rust werd het zelfs nog 1-5, maar toen bleek de tegenstander los te komen. Drie sets later was de spanning helemaal terug en stond een 4-5 score op de borden. Elza van Geel zorgde daarna voor het verlossende zesde punt door opnieuw te scoren. 

Programma

Vrijdag 5 april kan voor alle  T.C.S. -teams een belangrijke dag worden. Alle drie de teams spelen dan een uitwedstrijd en ontmoeten daarin de koploper in hun klasse. Mogelijk zal T.C.S. 1 zich dan definitief veilig stellen, voor de andere teams zal dat een stuk moeilijker worden. Het volledige programma zier er als volgt uit:
Vice-versa’51  3  (Oudenbosch) – T.C.S.  1; Smash  3  (Geertruidenberg) – T.C.S.  2; Markiezaat  5 (Bergen op Zoom) – T.C.S. 3.

Door: Paul Kil