TCS koploper na winst op Bredaas Belcrum

Ook tegen het sterke Belcrum 8 (uit Breda) heeft T.C.S. 1 een prima wedstrijd gespeeld. Voor de derde keer op rij sloten ze die af met een fraaie eindstand. Opnieuw waren het John en Ronald Minkman die het wedstrijdbeeld bepaalden. Beiden staan nu nog steeds op een score van 100%, wat betekent dat ze nog geen enkele set hebben verloren. John Minkman deed het deze keer iets beter dan zijn broer want hij won zonder een enkele game af te staan. Ronald Minkman moest een game prijs geven, maar gaf in de vierde game aan dat dit een vergissing was. Met 11-2 won hij die game en de set.
Jammer was het voor Dave van Broekhoven, hij moest in zijn laatste set in de vijfde game de kans op een zege met 8-11 laten gaan. Maar de 7-3 overwinning was een feit en nu leidt TCS 1 duidelijk in de derde klasse.

Middenmoot positie voor TCS 2

T.C.S.  2 ging het deze week wat minder. Alleen Mark van Waterschoot slaagde er in om al zijn sets tegen Backhands 5 (St.Willebrord) in winst om te zetten. Slechts een keer kostte dat veel moeite, met 12-10 in de vierde game. Zijn teamgenoot Gert Jan van de Berg overkwam juist het tegengestelde. Zijn beste kans om een winstpunt te scoren zag  deze in de vierde game met 10-12 verloren gaan. Met het 6-4 verlies neemt het team nu een plaats in de middenmoot in, zij het dat men deze week nog een inhaalwedstrijd moet spelen. 

Derde plaats voor TCS3

Datzelfde geldt overigens ook voor T.C.S. 3.  Deze week leverde hen twee prachtige overwinningen op. Allereerst werd tegen TCO’78 4 (Ossendrecht) een duidelijke 9-1 winst geboekt. Zowel  Elza van Geel als Liesbeth Voorbraak wisten in dit duel ongeslagen te blijven, Jolanda Koenraadt moest eerste set verlies incasseren. Na de degradatie in het najaar was dat in elk geval een goede start. De tweede wedstrijd ging deze week tegen Hotak’68  7 (Hoogerheide) en ook dat ging onverwacht erg goed. Opvallend was dat juist Elza van Geel en Liesbeth Voorbraak nu een set moesten afstaan. Sandra Adriaansen deed het erg sterk en won drie keer. Met een 8-2 zege staat men nu op de derde plaats, maar komende week moeten ze nog een wedstrijd inhalen. Het grote verschil met vorig jaar zit hem dus duidelijk in het verschil in klasse.

Programma

In verband met Carnaval staan komend weekend alleen inhaalwedstrijden  op het programma. Pas begin maart wordt de competitie hervat omdat ook de NK eind februari op het programma staat.
Het programma voor donderdag 2 februari ziet er als volgt uit: Witac’89  2 (Willemstad) – T.C.S.  2 en Witac’89  4 (Willemstad) – T.C.S.  4

Door: Paul Kil