vrijdag 7 december 2018, 15:30

TCS beëindigt competitie sterk

Op overtuigende wijze heeft T.C.S. de najaarscompetitie weten af te sluiten. Alle teams slaagden er in om hun wedstrijd in winst of een gelijkspel om te zetten en dat leverde T.C.S. 2 de kampioenstitel op en promotie naar de 5e klasse.

Met Ronald Minkman en Jurgen Broeren in de basis kreeg  Pin Pongers 1 maar weinig kansen. Alleen Jurgen Broeren moest een keer tot het uiterste gaan, hij slaagde er echter in om in de vijfde game  met 6-11 te winnen. Evenals Ronald beëindigde hij ongeslagen de wedstrijd. De broers Minkman leverden individueel ook de sterkste prestatie in deze klasse. Ronald won 24 keer op rij en bleef de hele najaarskompetitie ongeslagen. John eindigde in dit klassement op de tweede plaats met één verlies in 15 sets.

Titel voor TCS 2

De laatste wedstrijd van T.C.S. 2 tegen Witac’89  2 stond voor beide teams de titel op het spel. De Steenbergse tafeltennissers hadden het wat gemakkelijker dan hun tegenstanders, men had immers  een voorsprong van drie punten en voor hen was het ook nog een thuiswedstrijd. Witac startte sterk en wist na een 1-0 achterstand sterk tot 1-2 terug te komen. Daarna boekte T.C.S. drie keer op rij setwinst en kwam op 4-2. De titel was toen binnen, zelfs als de tegenstander daarna alles won en het 4-6 zou worden, liepen ze maar twee punten in en dat was te weinig. Kennelijk zorgde de vreugde toen even voor een verminderde concentratie. Door drie keer winst maakte Witac er nog 4-5 van. De laatste set zorgde voor de beste set uit de hele kompetitie. Mark van de Waterschoot zijn ongeslagen status kwam flink in het nauw. In vijf games met de standen 10-12, 11-8, 11-13, 11-7 en 11-9 zorgde hij ongeslagen te blijven en eindigde de wedstrijd in 5-5.

Kampioen T.C.S. 3 had het tegen een gehandicapt Vice-Versa’51 7 erg gemakkelijk. Miranda Bogers won al haar sets en haar teamgenoten voegden er nog vier punten aan toe. In de voorjaarskompetitie gaat ook het damesteam het hogerop proberen in de zesde klasse.