TanteLouise verplicht mondkapje weer na besmettingen

STEENBERGEN – Nadat in de afgelopen weken op meerdere locaties van tanteLouise bewoners positief getest zijn, is besloten de mondkapjesplicht opnieuw in te voeren op alle zorglocaties. In de gemeente Steenbergen zijn dit zorgcentra Onze Stede in Steenbergen, De Vossemeren in Nieuw-Vossemeer, De Nieuwe Haven in Dinteloord en verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen.

Uit voorzorg moeten bezoekers vanaf maandag 16 augustus standaard een mondneusmasker dragen op appartementen, woningen, huiskamers en afdelingen. De zorginstelling verstrekt deze maskers gratis aan bezoekers. De mondkapjesplicht geldt ook voor vrijwilligers en medewerkers. Over een paar weken evalueert tanteLouise of de mondkapjesplicht nog nodig is.

Bezoek is welkom

Het aantal bezoekers dat iedere bewoner per dag mag ontvangen, wordt bepaald door de zorglocaties zelf. Daardoor kan het maximum aantal per locatie een beetje verschillen.

Vaccinaties

Alle bewoners die dat wilden, zijn inmiddels gevaccineerd. Dan wel door tanteLouise zelf dan wel door de eigen huisarts. Iedere maand is er een vaccinatiemoment voor (nieuwe) bewoners van tanteLouise die nog niet gevaccineerd zijn.