TanteLouise roept inwoners op om mee te denken over naam van nieuw verpleeghuis

STEENBERGEN – Bestuurder Conny Helder van tanteLouise nodigt alle inwoners van de gemeente Steenbergen uit om mee te denken over een nieuwe naam van het verpleeghuis aan de Lindenburghlaan. Dat dit niet ‘de nieuwe Lindenburgh moet gaan heten staat volgens haar al vast. Tot 1 mei kunnen voorstellen voor de nieuwe naam worden ingestuurd.

De nieuwbouw vordert gestaag. Het is de bedoeling dat het verpleeghuis nog voor het eind van dit jaar gereed is. Dan kunnen 120 bewoners hun intrek nemen in een nieuw appartement.
De voormalige Lindenburgh werd in 2016 gesloopt omdat het gebouw niet langer voldeed aan de eisen. De constructie liet een ingrijpende verbouwing niet toe. Daarop besloot tanteLouise het pand te vervangen. “Het nieuwe verpleeghuis wordt echt een pareltje aan de Steenbergse haven”, zegt Conny Helder. Zij nodigt alle Steenbergenaren uit om mee te denken over een nieuwe naam voor de zorglocatie. “Het nieuwe verpleeghuis is tenslotte een belangrijke voorziening voor de hele gemeenschap. We willen graag zoveel mogelijk mensen daarbij betrekken.”

Nieuwe start, nieuwe naam

Tot op heden wordt gemakshalve gesproken over ‘de nieuwe Lindenburgh’, maar die benaming doet volgens Helder geen recht aan het verpleeghuis dat nu wordt gebouwd. “De nieuwe locatie lijkt in niets nog op haar voorganger. Het verpleeghuis wordt gebouwd volgens de laatste inzichten en voorzien van de modernste zorgtechnologie. Daarbij gaan we in Steenbergen werken op basis van een weliswaar door ons beproefde, maar wel geheel andere visie. Het wordt al met al zo’n nieuwe start; daar hoort ook een nieuwe naam bij.”

Elk goed idee is welkom

Helder is benieuwd naar de uitkomst van deze ‘prijsvraag’. Uiteraard beloont tanteLouise de winnende inzending met een leuke attentie. “We staan open voor elk goed idee. Dat kan een klassieke naam zijn, een historische naam die mogelijk verwijst naar Steenbergen als Nassaustad, maar net zo goed iets heel moderns of onverwachts. We laten ons graag verrassen.”

Inzenden kan tot 1 mei via het e-mailadres pr@tantelouise.nl.