tanteLouise bracht ‘Ode aan de Mantelzorger’

STEENBERGEN/BERGEN OP ZOOM – Alle stoelen in de zaal van Den Enghel in Bergen op Zoom, waren afgelopen vrijdagavond bezet. Het is inmiddels een mooie traditie binnen tanteLouise om jaarlijks aandacht te besteden aan de ‘Dag van de Mantelzorg’. Deze keer zelfs met een avondvullend programma. Na een muzikale ontvangst door de formatie Gospeljazz spraken Petra Heijmans (mantelzorgconsulent) en Conny Helder (raad van bestuur tanteLouise) hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen.

’t HuisTheater zette tijdens deze verwenavond de ruim 240 mantelzorgers uit de hele regio, waaronder ook die uit de gemeente Steenbergen in het middelpunt met een volledig verzorgde theaterproductie aangekleed met prachtige décors en kostuums.

Annie M.G. Schmidt

De voorstellingen van dit theatergezelschap zijn geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt, als hommage aan Neerlands meest bekende schrijfster van musicals en boeken. Het was een boeiende, verfrissende, vrolijke en vooral ook hartverwarmende voorstelling. Zonder sterallures. Recht voor zijn raap, maar altijd met een glimlach. Een genot om naar te kijken, dat bleek wel uit de staande ovatie na de voorstelling voor de spelers Jeske van Hemert en Luc van den Engh.

Nagenieten

Vervolgens was het tijd om met alle bezoekers nog na te genieten, met muziek, een hapje en drankje. Zo hadden de mantelzorgers de tijd en ruimte om nog even extra te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen.
TanteLouise kijkt eveneens met plezier terug op deze avond en bedankt alle mantelzorgers voor hun aanwezigheid, maar vooral ook voor de inzet die ze als mantelzorger hebben.

Op de foto’s: Jeske van Hemert en Luc den den Engh van ‘t HuisTheater

Tekst en foto’s: Martine Roozen ©tanteLouise 2018