Taart- en verhaalbakwedstrijd bibliotheek

STEENBERGEN – In het kader van de eerste Kookboekenweek, die duurt van 26 oktober t/m 1 november, is Bibliotheek Het Markiezaat op zoek naar de beste ‘taart met een verhaal’. De bibliotheek heeft daarom een bak- en schrijfwedstrijd uitgeschreven, waarvan de lokale voorrondes op woensdag 28 oktober plaatsvinden.

Alle amateurbakkers, zowel kinderen als volwassenen, kunnen hieraan meedoen en zijn die dag om 13.30 uur van harte welkom in de Steenbergse vestiging van Bibliotheek Het Markiezaat in de Blauwstraat, om hun zelfgebakken ‘taart met een verhaal’ aan de jury te presenteren.

Dat verhaal kan bijvoorbeeld  gaan over oma die volgens een geheim familierecept altijd de lekkerste appeltaarten bakte, maar mag ook geheel verzonnen zijn. Ook in de bibliotheken van Bergen op Zoom en Hoogerheide wordt een voorronde gehouden.

De jury nomineert per gemeente drie taarten/verhalen. Dat gebeurt hier  m.m.v. Luxe Bakkerij Ton van Hees en het Collectief Schrijven & Schrappen. Nadat de jury z’n werk heeft gedaan, mogen alle bezoekers proeven van de taarten.

De genomineerden gaan door naar de finale op zondag 1 november in de bibliotheek van Bergen op Zoom, waar dan de drie beste taarten- en verhalenbakkers worden gekozen.

Aanmelden voor ‘Heel Het Markiezaat Bakt: een taart met een verhaal’ kan t/m dinsdag 27 oktober via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl, o.v.v. naam, woonplaats, leeftijd, naam van de taart, titel en inhoud van het verhaal, dat maximaal 500 woorden mag tellen. Het is ook toegestaan om een taart zonder verhaal in te leveren en alle deelnemers ontvangen sowieso een leuke attentie.