Taalcafé gaat weer open

STEENBERGEN – Vanaf vorige week is het taalcafé in de Steenbergse bibliotheek weer geopend. Voor deze gelegenheid kwam een stadheraut naar de bieb en kregen de deelnemers die dat leuk vonden een rondleiding door het centrum van Steenbergen.

Het taalcafé is een initiatief van bibliotheek West-Brabant in samenwerking met Vluchtelingenwerk Steenbergen. Tijdens het café leren deelnemers beter Nederlands te spreken. Dat gebeurt door gesprekken over alledaagse zaken zoals het weer, de hobby’s en telkens een leuk taalspelletje. De samenkomsten zijn elke donderdag tussen 13:45 en 14:45 uur.

Taalvrijwilligers

Overigens is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met taal en met mensen te werken. Het gaat om vrijwilligerswerk van telkens een paar uur per week. Daarbij wordt iemand geholpen met taal, het verbeteren van leesvaardigheid, lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Nadere info wordt gegeven na een berichtje naar 06 83 281 792 of naar vraag@taalsteenbergen.nl. Er is ook een website met meer informatie: www.taalsteenbergen.nl.