’t Vosse-ol wil ‘carnavalsvuur’ brandende houden

’T VOSSE-OL – Carnaval als vanouds vieren zit er dit jaar vanwege corona niet in, maar carnavalsvereniging ’t Vosse-ol gaat er wel alles aan doen om het enthousiasme voor het feest levend te houden. Hoe blijft nog even de vraag aldus het Confetti Management Team, bestaande uit Prins Peer I, Nar Imke, Jan Keller en Boer Joene. Die vraag legt het CMT voor aan alle Voskes en Vossinekes die hun idee in de Motto Ideeën Box bij Spar Prop kunnen stoppen.  Het motto waar ’t Vosse-olse carnaval 2021 mee ingaat, is ‘Bij d’n Erremenie’ zo werd gisteravond tijdens een speciale SLOS-uitzending bekendgemaakt.

“We hebben met z’n allen geaccepteerd dat carnaval in de vertrouwde vorm niet mogelijk is,” aldus Giscard van Tilburg, voorzitter van Carnavalsvereniging ’t Vosse-ol. “Met alle kernen is al besloten dat de optochten niet door kunnen gaan. De algehele gezondheid van iedereen is veel belangrijker en daar staan wij schouder aan schouder voor. Maar dat neemt niet weg dat wij de carnavalsviering als cultuurverschijnsel, want dat is het, in leven willen houden door te kijken naar wat wél kan.”

Fruitmandje aan de deur

Deze creatieve oplossing staat symbool voor de carnavalsviering in februari 2021. Van Tilburg: “We willen een draai geven aan de tradities. Het ziekenbezoek is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel, dus dat willen we wel graag beperkt blijven doen. Dus niet bij mensen naar binnengaan, maar het fruitmandje aan de deur afgeven met de nodige vrolijkheid. Dat is belangrijk voor de mensen die het sowieso al zwaarder hebben, maar in deze tijd helemaal.”

Dromen van een stampvolle kroeg

Er liggen bij ’t Vosse-ol meer alternatieve plannen op de plank die afhankelijk van de situatie rondom corona uitgevoerd kunnen worden, al zijn ze in ’t Vosse-ol wel realistisch dat er veel nog niet mogelijk zal zijn. Het Confetti Management Team is ervan overtuigd dat er onder de inwoners van het dorp nog tal van goede ideeën leven en hoopt dat de Voskes en Vossinekes die willen delen via de Motto Ideeën Box bij de Spar.

Giscard van Tilburg blijft in de tussentijd stiekem dromen van een carnaval in de toekomst waar de kroegen weer stampvol zijn, waar je iedereen om de nek kan vallen en gezellig samen een biertje (of twee) kan drinken. Tot die tijd houden ze het vuurtje met z’n allen brandend.

(Door Nicole van de Donk)