’t Vosse-ol gaat ‘Bij d’n Erremenie’

VOSSE-OL – Prins Peer de 1e had in zijn wildste dromen niet kunnen verzinnen dat het derde motto dat hij als aanvoerder van de Vosse-olse leut bekend zou maken via de televisie zou gaan. Maar goed, nood breekt wet en dus liet de prins vanavond via de SLOS weten dat ’t Vosse-ol het leutfeest ingaat onder het motto ‘Bij d’n Erremenie’.

Prins Peer, Nar Imke (naast grappen en grollen ook bekwaam in gebarentaal), Jan Keller en Boer Joene verschenen tezamen voor de camera als het Confetti Management Team. Gevieren vertelden zij de leutregels voor het komende feest. Vijf stuks en dat verbaasde Prins Peer. “Normaal hebben we er toch elf?,” vroeg hij aan Boer Joene. “Normaal hebben we ook carnaval,” kaatste Joene de bal terug.

Muziek in ’t Vosse-ol

De afgelopen dagen weken konden de Voskes en Vossinnekes in aanloop naar de 11de van de 11de al hints rond het motto verzamelen op diverse plekken in het dorp. Vanavond rolde Jan Keller het doek met het motto ‘Bij d’n Erremenie’ af voor de camera en liet daarmee zien dat er ook tijdens corona nog volop muziek in ’t Vosse-ol zit. Hoe de voorstelling er uiteindelijk gaat zien, is nog de vraag. Wie een goed idee heeft voor een coronaproof viering van de Vosse-olse carnaval, kan dit idee in de Motto Ideeënbox bij Spar Prop stoppen.

(Door Dasja Abresch)