’t R@velijn ook in 2019 ‘Excellent’

STEENBERGEN – Vorig jaar januari ontving Mavo en VMBO-school ’t R@velijn vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het predicaat ‘Excellente School’. Deze titel werd uitgereikt voor de duur van twee jaar; 2017 en 2018. Vorige week heeft de school te horen gekregen dat het zichzelf ook geheel 2019 excellent mag noemen.

’t R@velijn is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom en heeft vorig jaar voor alle niveaus (basis, kader en theoretisch) het predicaat excellent gekregen. Dat is al bijzonder, omdat sommige andere scholen deze titel voor een bepaald onderdeel ontvangen. De school kreeg dit predicaat mede vanwege de inzet op digitalisering, het werken binnen onderwijsdomeinen, maar vooral ook omdat de school de leerlingen beter voorbereidt op het toekomstig leren en werken.

Veel belangstelling

Directeur van ’t R@velijn Huibert de Jonge is een jaar later nog net zo trots als bij het ontvangen van het predicaat. “Voor de medewerkers is het een bevestiging voor het harde werk dat zij de afgelopen jaren hebben verzet om van ‘t Ravelijn een kwaliteitsschool te maken, waar leerlingen en ouders tevreden zijn”, aldus De Jonge. “Het predicaat heeft er voor gezorgd dat de manier waarop wij onderwijs verzorgen in de belangstelling staat bij meerdere scholen. Zo is er regelmatig bezoek van delegaties uit het gehele land. Niet alleen andere scholen weten ’t R@velijn te vinden, ook de landelijke media komen graag op bezoek. Zo was RTLZ eind vorige week op ’t Ravelijn om voor het programma ‘Doe maar Duurzaam’ opnames te maken over de ontwikkelingen op ’t R@velijn. Zoals de inzet van Virtual Reality in het onderwijs.

Wie meer over de school te weten wil komen kan op 3 februari van 10.00 tot 14.00 uur de open dag van ’t R@velijn bezoeken.