’t R@velijn in top 5 innoverende scholen

STEENBERGEN – ’t R@velijn is in de top vijf geëindigd bij de uitreiking van de InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) Award. De Steenbergse vmbo-school heeft deze mooie prestatie bereikt door succesvol te zijn met onderwijsvernieuwingen.

Dat heeft de jury onlangs op de Landelijke IIO-dag bekendgemaakt. Het publiek had eerder al een selectie van vijf scholen naar de volgende ronde gestemd. De jury was erg onder de indruk van het succes van de onderwijsvernieuwing op ‘t R@velijn.

Onderwijsvernieuwing staat centraal in een innovatief onderwijsexperiment waarbij de docenten op ‘t R@velijn ruimte krijgen om te professionaliseren en het onderwijs eigentijds te maken. Kwaliteitsverbetering staat daarbij hoog in het vaandel. Deze ruimte ontstaat doordat 't R@velijn het onderwijs anders is gaan inrichten waardoor er meer 'handen' voor de klas beschikbaar zijn.

Daarnaast krijgen de leerlingen meer mogelijkheden om gedifferentieerd te werken, zodat de leerling beter in staat is om het optimale niveau te bereiken. Het werken met digitale middelen helpt daarbij. Leerlingen worden mede verantwoordelijk gemaakt voor het leerproces, zodat leerlingen gemotiveerd zijn en blijven, omdat ze weten dat ze leren voor hun toekomst.

Via www.innovatieimpulsonderwijs.nl is het filmpje te bekijken waarmee ’t R@velijn in de top vijf is geëindigd.