’t R@velijn groeit tegen de klippen op

STEENBERGEN – Wetende dat er sprake is van een ‘krimpregio’ had ’t R@velijn voor komend schooljaar weliswaar nog een verdere groei verwacht, maar het aantal nieuwe leerlingen dat na de zomervakantie instroomt op de Steenbergse vmbo-school overstijgt de verwachtingen van directeur Huibert de Jonge en zijn team.

,,De groei zet zelfs voor onze begrippen en prognoses verrassend door,’’ stelt hij, uiteraard zeer content met de 166 aanmeldingen voor de brugklassen van volgend schooljaar.

Dan gaat ook een speciaal voor ’t R@velijn ontwikkeld onderwijsplatform van start, waarop zowel de scholieren als hun ouders en de leerkrachten de voortgang kunnen volgen van het onderwijs-leerproces van de leerlingen. Het portaal is een product van de didactische afdeling, Volution, van het Steenbergse automatiseringsbedrijf Databyte en op maat gesneden voor ’t R@velijn. ,,Een compleet Steenbergs product waar we met z’n allen trots op mogen zijn.’’

,,Wij blijven ons inzetten om de innovaties die in de school hebben plaatsgevonden verder te ontwikkelen en de aan ons toevertrouwde leerlingen optimaal voor te bereiden naar een diploma en goed burgerschap in de maatschappij,’’ vervolgt De Jonge, die over enkele maanden maar liefst 580 jongeren over de vloer krijgt in ‘zijn’ school. Ruim een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden, voordat het Mollerlyceum werd omgeturnd tot ’t R@velijn en de vernieuwbouw aan de Ravelijnstraat werd gerealiseerd.