’t Ravelijn zorgt ervoor dat geslaagden hun diploma uitreiking 2020 prettig blijven herinneren

STEENBERGEN – Middelbare school ’t Ravelijn heeft een echt leuke manier bedacht om de geslaagde leerlingen aandacht te geven tijdens een diploma-uitreiking corona proof was. “Onze leerlingen krijgen zo de aandacht die ze verdienen”, vertelt Erna Schot. Zij is instructeur zorg en welzijn en mentor van ‘vier basis’ en staat namens het Ravelijn Steenbergse Courant te woord.

“We krijgen enorm veel spontane reacties van ouders en leerlingen”, zegt ze blij. Het team van ’t Ravelijn heeft van de diploma-uitreiking ondanks de corona beperkingen een bijzonder gebeuren gemaakt door middel van een ‘walk through’. De leerlingen en hun ouders-begeleiders worden in kleine groepjes ontvangen. “In blokken van een kwartier, telkens vijf tot zes leerlingen”. Ze melden zich aan passeren het eerste welkomstcomité en ontvangen felicitaties. Dan zien ze een film waarin ze gelukgewenst worden door het onderwijsteam. Bij de volgende passage krijgen ze een prachtig corsage en getooid met een fraai bloemstukje op de borst ontvangen ze uit handen van directeur Huibert de Jonge, examencommissaris Marjon Leffers en hun domeinleider het begeerde diploma.

Geslaagdenhoed

De volgende halte bezorgt de geslaagde een heuse geslaagdenhoed en verderop heffen ze het glas op een goed vervolg. Van gemeente Steenbergen ontvingen ze een brief met voucher voor smakelijke gebakjes die ze bij de bakkers uit de gemeente Steenbergen kunnen afhalen. Opnieuw een passage met feestelijke ballonnen en nog leuker een enthousiaste ovatie. Nog even op de foto voor het jaarboek en dan naar de mentor die een persoonlijk woordje spreekt. Langs het parcours staan standjes van Zorg en Welzijn, de MAVO, Economie en ondernemen en PIE (Produceren Installeren Elektronica). Een heerlijk ijsje laten de geslaagden zich vervolgens met plezier smaken.

Helaas geen contact met medeleerlingen

Volop leuke aandacht dus, een leuke herinnering. “Het enige dat de geslaagden nu helaas moeten missen is het contact met hun medeleerlingen”, zo besluit Erna Schot.
Alle examenleerlingen van ’t Ravelijn zijn geslaagd. In totaal maar liefst 172. Tussen 10:00 en 18:00 uur werden en worden zij vandaag in het zonnetje gezet.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl