’t Ravelijn rekent op begeerd predicaat ‘Excellente School’

STEENBERGEN – 't Ravelijn drong door tot de finale van 'Excellente Scholen'. De school is nu in spannende afwachting en hoopt maandag het predicaat 'Excellente School' in ontvangst te mogen nemen. De schoolleiding is er haast zeker van: "Wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit gaat gebeuren". Maandagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur wordt bekend of dit ook zo is.

Een jaar geleden heeft ’t Ravelijn zich aangemeld voor het traject Excellente Scholen. Hierbij ontvangen scholen met bijzondere kwaliteiten en scholen die uitblinken op een specifiek terrein een certificaat. “Dit predicaat is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan ieder die hieraan bijdraagt. Dat zijn naast de leraren en de schoolleiding ook de leerlingen, hun ouders en het bestuur”, zo vindt de OMO scholengroep waaronder de Steenbergse school valt.

Overtuigd

Bij de OMO is men ervan overtuigd dat ’t Ravelijn maandagochtend het begeerde predicaat wordt uitgereikt. “De bekendmaking zal door een aantal prominenten gedaan worden. Zoals dat in het verleden al eens gedaan is door staatssecretaris Dekker. ’t Ravelijn is een succesvolle school, onder leiding van directeur Huibert de Jonge in goede samenwerking met de rector van de OMO scholengroep Marcel van Loo”, zo laat men weten.

Foto: ’t Ravelijn staat sinds de realisatie van de nieuwbouw aan de Molenweg en de onderwijsaanpak bekend als een uitstekende school. De school is de laatste jaren – tegen de stroom in – flink gegroeid. De kwaliteit van het onderwijs, de goede sfeer en de fraaie accommodatie zijn daar debet aan.