’t Loze vissertje huldigt haar kampioenen

STEENBERGEN – Tijdens de feestavond van visvereniging ’t Loze vissertje werden zaterdagavond flink wat prijzen uitgedeeld. In verschillende categorieën werden de kampioenen in het zonnetje gezet. Voorzitter Ad van Elzakker bedankte alle bestuursleden en vrijwilligers. De club is in de afgelopen vier jaar verdubbeld in aantal leden. Met recht een prestatie om trots op te zijn.

De visdag in samenwerking met de scouting krijgt zeker een vervolg

Ad van Elzakker is een trotse voorzitter. De zaal is goed gevuld, een groot aantal delen heeft de uitnodiging aangenomen en aan alle tafels wordt flink gepraat en gelachen. De mannen en vrouwen kennen elkaar goed. Dat kan ook bijna niet anders bij een vereniging met ruim 40 activiteiten per jaar. Met een korte terugblik op het afgelopen jaar gaat de avond van start. De voorzitter benadrukt het belang van een goed bestuur en ook de vrijwilligers worden uitbundig bedankt voor al hun inzet. De vereniging groeit flink, in de afgelopen 4 jaar is het ledental verdubbeld. Dat komt niet vanzelf. Goede voorzieningen voor de vissers, leuke wedstrijden en dit jaar voor het eerst, een visdag voor de jeugd. “Ik kreeg een verzoek van de scouting. Of wij eens vis les aan de kinderen tussen 7 en ongeveer 11 jaar wilden geven. Eerst ben ik zelf op een zaterdagmorgen uitleg gaan geven bij de scouting. De kinderen vonden het zo leuk dat we een visdag georganiseerd hebben. 13 oktober kwamen de scouts samen met ouders naar onze vis stek. Onder begeleiding van onze vrijwilligers hebben ze een prachtige dag gehad. Het was zo goed geslaagd dat er volgend jaar weer een visdag komt.” vertelt Ad lachend.

De prijs voor de grootste vis. Ja, wie won er uiteindelijk

Na de terugblik ging de voorzitter over tot de prijsuitreikingen van het visseizoen 2018. Als eerste werden de winnaars in de categorie zoutwater bekend gemaakt. “Jullie moeten het verste weg, dus mogen jullie nu als eerste” grapte Ad. De beker ging naar Albert van Krugten. Meteen daarop maakte hij bekend wie de grootste vis gevangen had. Dat was Piet Doggen. Hij had een vis van 57 cm gevangen. Nadat beide heren weer zaten werden de winnaars van het zoetwatervissen naar voren geroepen. Het was een spannende strijde geweest. De laatste dagen tussen twee goede vrienden die altijd naast elkaar aan de waterkant zitten. Pas bij de laatste vangst bleek Kees de Groot aan het langste eind te trekken. Onder luid applaus kreeg hij de trofee uitgereikt. Uiteraard werd ook in deze categorie de winnaar van de grootste vis aangekondigd. Maar helaas, dit bleek niet helemaal juist te zijn. Luid nee roepend en met flink wat gelach kwam de aap uit de mouw. Het was Bertus (van Eekelen), die heeft de grootste vis gevangen. Bertus kon de commotie wel waarderen. Zijn vis was met 63 cm de grootste van allemaal. Toen alle prijzen waren uitgereikt was het tijd voor het feest. Een heerlijk buffet stond voor de leden uitgestald. De bekers bleven bij de vissers, midden op tafel.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl