’t Keukentje bezorgt soep aan huis: “Niks lekkerder en gezonder dan een vers bereid kommetje soep”

STEENBERGEN – Prei, wortel, broccoli, champignon, pompoen, ui, tomaat en ga zo nog maar even door. Als het een groente is, kan de Steenbergse Christina Willems er een heerlijke soep van maken. Sinds kort is zij in bedrijf met ’t Keukentje, gespecialiseerd in gezonde, voedzame, maar vooral lekkere soepen. Vanuit haar eigen keuken bezorgt zij deze rechtstreeks bij de klanten thuis. Makkelijker kan niet!

Sinds anderhalf jaar woont de 32-jarige Christina Willems in Steenbergen, samen met echtgenoot Joost en zoontje Mike (1,5). Jarenlang werkte zij als Chef Slager bij een slagerij. “Het was altijd al een kleine droom om voor mezelf te beginnen. Ik heb een passie voor gezond eten en soep vind ik een van de leukste gerechten om te maken.”

Smakelijk assortiment

Willems besloot zich te verdiepen in de lekkerste en gezondste soepgerechten. Toen zij eenmaal een smakelijk assortiment had samengesteld, nam zij de eerste stappen op de zakelijk markt. “Met zelfgemaakte flyers die ik ook zelf heb rondgebracht. Al heel snel meldden zich de nodige klantjes en toen ik eenmaal op Facebook postte, ging dat nog sneller.”

Ambachtelijk balletje

Het concept van ’t Keukentje is eenvoudig en dat is waarschijnlijk precies waar de kracht zit. Wie zin heeft in een soepje, maakt een keuze uit het assortiment via Facebook of geeft zelf de soep naar keuze door. Wie dat voor 15.00 uur ’s middags doet, kan de volgende dag Christina al aan de deur verwachten. De soepen gaan per halve liter (3 euro) of per hele liter (6 euro). Een pistoletje met kruidenboter erbij kost twee euro meer. De soepen zijn in principe vegetarisch maar wie er toch graag een (ambachtelijk handgedraaid) balletje in wil, kan deze er gewoon bij bestellen. Betalen gaat contact aan de deur, via een overschrijving of met een tikkie.

Eigen lade

Op het moment bestelt Christina haar producten bij de groothandel, maar zij heeft al de nodige contacten met lokale ondernemers. “De tomaten en asperges komen straks al uit Steenbergen en ik hoop dat mijn netwerk snel groeit.”
De vaste klanten hebben inmiddels de beschikking over een eigen lade in de keuken van Christina. “Wanneer klanten dat willen, kunnen zij hun eigen bakjes aan mij meegeven. Die lever ik dan gevuld en wel weer bij hen af en neem weer andere mee naar huis.”

Zonder toevoegingen

In Steenbergen en Welberg bezorgt Christina gratis, daarbuiten vraagt zij een kleine bezorgvergoeding. Bestellen kan via e-mail tkeukentje-steenbergen@hotmail.com, door te bellen of te whappen naar (06) 28892650 of via Facebook (Tkeukentje Steenbergen). Een eigen website is in de maak en zal binnenkort online gaan.
De soepen van ‘t Keukentje zijn gemaakt van verse groentes zonder toevoegingen en zijn zoutarm, lactose- en suikervrij. Andere dieetwensen kunnen doorgegeven worden.
Volgende week verzorgt ’t Keukentje het Lezersvoordeel van de Steenbergse Courant. Een aantrekkelijke aanbieding die in deze carnavalsperiode menigeen bijzonder goed van pas zal komen.

In haar eigen keuken bereidt Christina Willems de heerlijkste soepen. Met zelf getrokken bouillons, verse groentes en desgewenst een stokbroodje met kruidenboter. Het eindresultaat wordt ook nog eens bij de klant thuisbezorgd. In Steenbergen en Welberg zelfs gratis.

Tekst en foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl