’t Drievierdepad, wandelpad naar de buurt

STEENBERGEN – Van uitstel kwam geen afstel voor de buurtbewoners van ’t Drievierde. Vorige week werd de burendag nog uitgesteld, zondag werd het feest alsnog gevierd. Een dubbel feest, de wijk kreeg een eigen voetpad: ’t Drievierdepad.

Het wandelpad krijgt eindelijk een naam

De regen kwam met bakken uit de hemel, maar dat mocht de pret niet drukken. In de tent op het grasveld bij de jeu de boules baan was het gezellig druk. Kinderen speelden en buurtbewoners genoten van een lekkere, warme lunch. Arnold van der Heijden genoot ervan. “We moesten vorige week het feest nog uitstellen. Het was toen veel te slecht weer. Vanmorgen hebben we nog lang getwijfeld. Tenminste, de deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht.” vertelt hij lachend. “Onze wijk is erg actief. We hebben een buurtbieb, sinds vorig jaar een AED-apparaat en op de Jeu de Boulesbaan hebben we op woensdag en donderdagavond een competitie. Tijdens de jaarvergadering stelde één van de buurtbewoners voor het wandelpad tussen het Doornedijkje en  de Wilhelminastraat de naam van onze buurt te geven. Dat idee werd warm ontvangen en vandaag is het zover.”

Zelfs mijn onderbroek is nat

De onthulling van het straatnaambord zou eigenlijk een feestelijk moment zijn. Helaas regende het zo erg dat de buurtbewoners besloten gezellig samen in de tent te blijven. Een kleine groep toog richting wandelpad voor een foto en op dat moment kwamen de diehards van de buurt aan. 5 doorzetters die tussen de buien door de fietstocht hadden gereden. Via Nieuw-Vossemeer langs het kanaal naar De Heen. Om na een pauze in de stromende regen via Fort Henricus terug naar ‘t Drievierde te rijden. “Zelfs mijn onderbroek is nat.” merkte buurtbewoner Wim op, een kop warme soep en een lekker broodje etend. De buren praatten samen nog even na, want ondanks de regen en de kou was het een geslaagde middag.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl