Swingend Sinterklaasfeest op Gummarusschool

STEENBERGEN – Sinterklaas liet zich vanmorgen van zijn muzikaalste kant zien op de Gummarusschool, waar het schoolorkest voor de allereerste keer optrad en gezelschap kreeg van de goedheiligman, die zichzelf een triangel cadeau had gedaan. Onder aanvoering van de Zwarte Pieten, werd het vervolgens één grote swingende boel in de gymzaal van de school.

Nadat met het schoolorkest een aantal Sinterklaasliedjes waren gespeeld, werden het Pepernotenlied en de Pieten Macarena ingezet en was het feest compleet. Sint Nicolaas speelde nadrukkelijk in op het project Spelenderwijs van muziekvereniging Volharding, waardoor er met ingang van dit schooljaar op alle basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen schoolorkesten aan de slag zijn gegaan.

De Sint genoot zichtbaar van het (voorlopige) resultaat, dat alleszins goed klonk, en alle kinderen hadden sowieso het grootste plezier door de aanwezigheid van Sinterklaas.

Nu moeten zij nog hopen dat deze week bij iedereen de juiste cadeautjes in de schoentjes worden gedaan, volgens Sinterklaas zijn de inpakpieten het spoor namelijk een beetje bijster nu het grote boek per ongeluk is ingepakt en vooralsnog niet meer terug te vinden blijkt. Ongetwijfeld komt uiterlijk 5 december alles weer op z’n pootjes terecht.