Suze wandelt 2500 euro voor Villa Pardoes bijeen

DINTELOORD – Met nog een kwartier op de klok passeerden Suze en Esther Pietjouw gistermiddag de finishlijn van de Vierdaagse van Nijmegen. De laatste etappe, was een loodzware maar dat neemt niet weg dat de buit binnen is. Suze haalde op een haar na 2500 euro binnen voor Villa Pardoes en Esther mocht het door haar zo felbegeerde Gouden Kruis opspelden.

Eenmaal terug met de zere voetjes omhoog, nam Suze de tijd om het avontuur van de laatste dag op te tekenen voor de lezers van KijkopSteenbergen. Een verslag dat we u niet willen onthouden:

“Vandaag is het de laatste dag en daar ben ik erg blij om want ik ben ontzettend moe, heb spierpijn in heel mijn lijf en zere voeten. Dus gelukkig voor de laatste keer in alle vroegte naar de wedren. Mama heeft een blessure aan haar scheenbeen dus we lopen minder snel dan anders, we houden haar tempo aan. Na 10 km haalt ons wandelmaatje Corina van Hooijdonk ons in (want zij had een late start) dus de laatste 32 km lopen we met ons drietjes. Op de dijk na Overasselt komen we Corrie Nieuwkoop tegen en we lopen gezellig een stukje met ons vieren.”

Gastvrij

“Ik kijk uit naar Cuijk want daar schijnt het een groot feest te zijn, maar eigenlijk is het vanaf Linden al feest en ook in Beers is het gezellig en druk. Omdat mama haar been moet koelen, stoppen we bij een gewoon woonhuis om te vragen of ze misschien een ice-pack hebben. We zitten lekker in de schaduw en ze komen ons van alles brengen: broodjes, soep, drinken, wat we maar willen. De mensen zijn zo gastvrij. Erg bijzonder dat iedereen de wandelaars alles geeft wat ze nodig hebben.”

Best bijzonder

“We lopen door naar Cuijk. De militairen lopen nu ook weer tussen ons in. Omdat zij 50 kilometer lopen, was hun route voor een deel anders dan de onze. Vanaf het bordje Cuijk in het één  groot feest. De mensen staan rijen dik voor ons te klappen en te zingen. Op dit stuk van de route komen alleen de lopers die 40-50 kilometer lopen. Een paar keer wanneer  ik voorbij kom, hoor ik zeggen: “Kijk nou, zo’n jong meisje die de 40 kilometer loopt. Dat is knap.” Dan bedenk ik me dat het eigenlijk ook best bijzonder is wat ik doe.

Waar blijft McDonalds?

“Bij Cuijk staan er fans te wachten. Hier nemen we een pauze. Nu is het nog maar een ‘klein stukje’ van ongeveer 15 km naar de Wedren. We lopen eerst de ponton-brug over die er alleen voor vandaag ligt, gemaakt door de militairen. Vanaf Mook is het één groot feest. Het word drukker en drukker langs de kant van de weg en we horen veel gezang en zien veel mensen dansen. Wat duurt deze weg lang zeg, waar blijft de McDonalds? Ik weet dat het dan nog ongeveer een uur lopen is.”

Gladiool op bed

“Eindelijk is hij in zicht, met aan de andere kant het militaire verzamelpunt. Die rusten daar en frissen zich op om daarna het laatste stuk te lopen. We komen langs het Radboud ziekenhuis waar verschillende mensen in bedden naar de wandelaars liggen te klappen. Ik leg een gladiool die ik net gekregen heb bij één van de zieke mensen op bed: “Ik loop dit omdat ik het kan en u ziek bent en dat moet ondergaan”, vertel ik haar. Vanaf hier wordt het steeds drukker langs de weg. Ik krijg gladiolen van m’n fans om uiteindelijk rond kwart voor 5 de finish te halen.”

Doneren kan nog

“Ik heb mijn tweede kruisje verdiend en mama haar eerste. Bovendien heb ik een ontzettend mooi bedrag opgehaald voor Villa Pardoes. Mijn vierdaagse missie is geslaagd. Bij de Vierdaagse sponsortent staan mensen van Villa Pardoes speciaal op mij te wachten omdat ze super blij zijn met het opgehaalde bedrag. Ik wil graag alle mensen die mij gesponsord hebben heel hartelijk bedanken. Het geld komt goed terecht! En mocht u nog willen doneren, het kan nog!”

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/suze-pietjouw