Survivalafdeling Diomedon weer slachtoffer van inbraak

STEENBERGEN – Voor de derde keer dit jaar is de Survivalafdeling  van sportvereniging Diomedon slachtoffer geworden van een inbraak. Tussen zondagmorgen 11.00 uur en dinsdagavond 19.00 uur werden de opslagloods en twee keten opengebroken. De buit: twee bijlen met herkenbare gele stelen. De kosten zitten hem echter vooral in het herstellen van de schade.

“Het kost zo 600 euro om een deur te vervangen. Om nog maar niet te spreken van het regelwerk dat het oplevert,” zucht Eduard Tonissen, voorzitter van Diomedon. Hij spreekt uit ervaring, want het afgelopen jaar is de Survivalafdeling al twee keer eerder slachtoffer van inbraak geweest. In april sneden onbekenden de touwen van een klimconstructie door. Een voorval dat in juli werd gevolgd met een inbraak in de opslagloods. Hierbij werd handgereedschap buitgemaakt en veel schade toegebracht. “We zullen het ook nu weer zo snel mogelijk herstellen, maar het is dweilen met de kraam open. De Survival ligt in een afgezonderde hoek van het sportpark, met aan de achterzijde een doorgaand wandelpad en een makkelijk te nemen omheining als afrastering. We hebben de gemeente al eerder gevraagd om een fatsoenlijk hek want anders blijft dit gebeuren.”

Lichtmast en buurtpreventie

De vereniging zit in de tussentijd zelf ook niet stil. “Er komt een nieuw beveiligingsplan voor het sportpark waardoor er op het terrein van de Survival een lichtmast komt,” legt Tonissen uit. Dat moet het al een stuk minder aantrekkelijker maken voor het dievengilde. Ook hoopt de voorzitter dat het terrein nog voor het einde van het jaar opgenomen wordt in de route van buurtpreventie StrieneZuid waar hij zelf deel van uitmaakt.

Na de inbraak is er op het terrein een beitel aangetroffen. De politie hoopt dat deze samen met de rest van het forensisch onderzoek naar de daders leidt. Getuigen wordt uiteraard verzocht zich te melden bij de politie.