Survival Steenbergen zoekt vrijwilligers voor jaarlijkse survivalrun

STEENBERGEN – Zondag 28 april organiseert de Survivalafdeling van Diomedon de jaarlijkse Survivalrun. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een ware sportieve happening waaraan vorig jaar maar liefst 850 fanatiekelingen deelnamen. De survivalrun kenmerkt zich eveneens door een zeer gedegen organisatie. Om dat ook dit jaar te realiseren doet de Survival een oproep voor vrijwilligers. Er zijn er minimaal 120 nodig.

Monique Brooijmans en Bart Hoff geven namens de organisatie aan welke taken vrijwilligers kunnen hebben. Zo zijn er vrijwilligers nodig bij het jureren bij de hindernissen, zoekt men duikers voor bij de waterhindernissen, zijn er helpers nodig bij de verzorgingsposten, is er hulp gewenst bij activiteiten op het start-en-finish terrein en zoekt de organisatie naar gecertificeerde verkeersregelaars bij iedere wegoversteek. Overigens kan een certificaat gehaald worden via een online training.

Graag spoedige opgave

Wie zich beschikbaar wil stellen als vrijwilliger en daarnaast ook vrienden, familieleden, buren of kennissen heeft die best mee zouden willen helpen wordt verzocht zich per omgaande op te geven. Dat kan door te bellen naar 06 57 019 065 of 06 55 797 313. Een mailtje met relevante contactgegevens sturen kan ook: vrijwilligerssurvival.stbergen@gmail.com

De Run

De Survivalrun van Diomedon valt onder de zogenaamde Korte Survival Run. Naast een recreatieve loop geldt de run ook voor het klassement van de Nederlandse Survival Bond. Het parcours is 7,5 kilometer lang, met voor de jeugd een verkort parcours van 4,5 kilometer. Start en finish zijn op het sportpark aan de Seringenlaan.