Survival Steenbergen niet voor doetjes

STEENBERGEN – Nat, natter….natst…. Deelnemers aan Survival Steenbergen geven er niet om. Behendigheid en vooral niet opgeven. Doorzetters zijn het, in alle leeftijden aanwezig met als het grote doel de eindstreep halen. De  regen is hier zeker geen spelbreker.

Bart Hoff, zoals hij zelf aangeeft manus van alles, hoort bij de vele vrijwilligers en daar ligt ook zijn hoofdtaak, het werven van en contact houden met de nodige vrijwilligers. Bart is dan ook overal en nergens te vinden en spurt met zijn fiets langs alle hindernissen.

Hindernissen zijn er om te overwinnen. Maar vooral gaat alle aandacht uit naar de veiligheid. Deelnemers moeten blindelings kunnen vertrouwen op wat letterlijk in touw is gezet. Dus zijn er onder de vrijwilligers EHBO ers, Verkeersregelaars en Duikers.

Al vanaf Oktober beginnen de eerste voorbereidingen. Vier weken voor het evenement begint de opbouw. Dan op de grote dag is er de spanning en de sensatie. Onder toeziend oog van de Survivalbond. Spanning bij de 12 koppige commssie beheerst vooral het zonder ongelukken doorkomen van de dag bij alle deelnemers. 

Al met al een evenement dat past bij Steenbergen. Met dank ook aan de gemeente Steenbergen die de medewerking ook dit jaar weer verleende.

Tekst Jan Koopman; © Foto's Jan Koopman