Superhelden op de planken in theater Myra Ceti

STEENBERGEN – Er was een gezonde spanning bij de jeugdige acteurs die afgelopen zaterdag speelden in de musical Superhelden. Ze stonden op een echt toneel, in de schijnwerpers en werden ademloos bekeken door een zaal vol familieleden en belangstellenden. Maar ze genoten zeker van het applaus dat hen ten deel viel.

In Superhelden zien we Tommie, die beslist geen leuk leven heeft. Ze mist de echte aandacht van haar ouders en ze wordt op school gepest. Het meisje krijgt zelfs een groepje klasgenoten op bezoek. Niet omdat ze haar zo aardig vinden, maar omdat ze waren opgehitst door een pestkop. Eenmaal op bezoek hoopt ze dat de pestkoppen snel zullen verdwijnen en dat gebeurt nadat de leider van het groepje constateert ‘dat hij wel genoeg armoede heeft gezien’.

Superzone

Gelukkig voor Tommie beschikt ze over een grote fantasie en kan ze aardig opgaan in de stipboeken en videogames die haar veel vertellen over haar superhelden. Wanneer Tommie met haar vriendjes Jenny en Sam gaan logeren bij Oma Toos en tante Joke, ontdekken ze de toegang naar de Superzone: de leefwereld van alle superhelden. Die blijken helaas niet in de beste conditie en dat zorgt voor een spannend verhaal waarin de giftige Ivy met haar handlangers snode plannen heeft.

Mirella Ooms van Myra Ceti licht toe dat de theaterschool maar liefst 12 groepen met elk 20 spelers heeft. Vier van deze groepen spelen de musical Superhelden, drie daarvan komen dit weekend nog in actie. Zij hebben voorstellingen op zaterdag 2 februari om 13:00 en 16:00 uur en op zondag 3 februari om 13:00 uur.

Moord

Daarnaast speelden vijf van de acht groepen jongeren en volwassenen afgelopen weekeinde al in ‘Moord in de Oriënt Express’, naar het gelijknamige boek van Agatha Christie. De musical wordt extra bijzonder gemaakt vanwege de invloed die het publiek op de ontwikkelingen krijgt. Dat mag namelijk het verloop van de ontwikkelingen bepalen. Zo is er een keuze voor het moordwapen, mag het publiek bepalen welke speler gaat afvallen en heeft het invloed door informatie te geven. In de musical tracht de geniale detective Olivia Loupe de moordenaar van Markies de la Morte op te sporen, die zich onder het gezelschap in de Oriënt Express moet bevinden.

“De eerste uitvoeringen zijn heel goed ontvangen. Het publiek was enthousiast. Er zijn dit weekend drie uitvoeringen: op vrijdag en zaterdag om 20:30 uur en op zondag om 16:00 uur. Het is echt een prachtig spektakel”, vertelt Mirella Ooms.
Wie belangstelling heeft kan kaarten voor de voorstellingen online bestellen via myra-ceti.nl.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl