Supergezellige Garage Sale in Dinteloord

DINTELOORD – De Garage Sale georganiseerd door de Stichting Carnaval Peeloofdurp is een groot succes gebleken. Maar liefst 85 deelnemers hadden zich aangemeld. Het prachtige najaarszonnetje maakte het extra gezellig.

De tweede editie van de Garage Sale had voor de organisatoren niet beter uit kunnen pakken. “We hebben vandaag maar liefst 85 deelnemers” vertelt Stephan Luykx trots. “Vorig jaar begonnen we met 55, ook al een mooi aantal, maar het aantal vandaag hadden we vooraf niet verwacht.” De stichting Carnaval Peeloofdurp probeert met een aantal ludieke evenementen de kas van de stichting de spekken. “Om een mooi carnavalsfeest voor al onze inwoners te organiseren hebben we geld nodig. En dan is het natuurlijk prachtig als zoveel mensen meedoen.” glundert hij. Deelnemers wonen verspreid door heel Dinteloord. Van 11 in de Burg. Mr. H. Popstraat tot een enkele deelnemer aan de Molendijk. Overal waren de spulletjes voor de deur uitgestald, in een enkel geval vergezeld van een muziekje of een bakje koffie voor de potentiële koper.

‘Na afloop borrelen we allemaal samen”

In haar voortuin aan de Burgemeester Mr. H. Popstraat spoort Christel van der Stelt iedereen aan haar spulletjes te komen bekijken. “Ik heb van alles te koop” lacht ze uitbundig. “Kleding, een hippe lamp, boeken. Nee, de tegels niet! Die werden gisteren geleverd, maar met een kleedje erover gaat het best.” Het geeft de sfeer weer die er in de straat hangt. Buren maken het samen gezellig en lopen heen en weer, even bij elkaar kijkend of er nog iets leuks in de aanbieding is. “Vanmiddag, als het is afgelopen drinken we samen een borreltje” kijkt Christel vast vooruit. “Allemaal veilig op afstand, in de eigen voortuin. Even verderop heeft één van de buurtbewoners nog een tip voor de organisatie. “Geef er wat meer aandacht aan vooraf” vertelt hij. “Nu was het alleen via Facebook bekendgemaakt. Mijn ouders, helemaal onbekend met dit medium, hadden ook graag meegedaan.” Een goede tip voor Stephan Luykx en de overige leden van de stichting. Want Stephan wilde een uitdaging voor volgend jaar graag aan. “We gaan 18 september 2021 voor 9 x 11 deelnemers, dat zou een mooi resultaat zijn!”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl