Super Supermarkt Keurmerk voor AH Achterberg

STEENBERGEN – Een knots van een taart stond al uitnodigend klaar op de koffietafel van Albert Heijn Achterberg, die met ingang van vandaag officieel het Super Supermarkt Keurmerk kreeg uitgereikt van het Vakcentrum, de overkoepelende organisatie voor zelfstandige ondernemers in de supermarkt-branche.

,,Franchisers doen het door de bank genomen beter dan de gemiddelde filiaalwinkel in Nederland en dat willen we met ons keurmerk graag benadrukken,’’ stelde voorzitter van de Stichting SSK, die Albert Heijn Achterberg onderwierp aan een zeer uitgebreide keuring op het gebied van lokale betrokkenheid, onderscheidend assortiment, duurzaamheid op het gebied van energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, alsook transport en logistiek. De winkel die vorig jaar volledig werd vernieuwd en vergroot voldeed op alle fronten ruimschoots aan de eisen en voorwaarden van het keurmerk, dat is ontwikkeld i.s.m. kennisinstituut TNO.

Namens de Gemeente Steenbergen was wethouder Cors Zijlmans bij de uitreiking aanwezig, hij prees Albert Heijn Achterberg in het bijzonder om de maatschappelijke betrokkenheid van de supermarkt, die onlangs nog duidelijk bleek bij de carnavalsplaatjesactie. ,,Verenigingen kloppen hier zelden voor niets aan en dat wordt in de gemeenschap zeer gewaardeerd,’’ stelde Zijlmans, die uiteraard ook zijn felicitaties aan het bedrijf overbracht.

Ondernemer Martin Achterberg toonde zich trots op het behaalde keurmerk, ‘waaraan we blijvend zullen werken’, en bedankte speciaal alle medewerkers. ,,Zonder ons fantastische team zouden we dit nooit voor elkaar hebben gekregen.’’