Summerparty Volharding: “Muziek verbindt”

STEENBERGEN – Muziekvereniging Volharding Steenbergen organiseert vandaag – zaterdag 16 juni – een ‘Summerparty’ op het parkeerterrein van de Rabobank aan de Fabrieksdijk. Met een vol programma toont de vereniging dat ze springlevend is en er alles aan doet om plezier te beleven en te laten beleven door te musiceren. “Muziek verbindt”, zo hield Claudia de Groen het publiek deze middag voor.

En muzikale optredens kunnen ook vertederen. Dat toonden de 7-jarige Anne de Neve (links op de foto) en de 6-jarige Madelief Weeland. Gesteund door de gedreven musicus en dirigent Martien van Gaans gaf het tweetal een mini-blokfluitconcert en vertederden niet alleen familie, maar zeker ook het aanwezige publiek. Het tweetal mocht na hun optreden ook hun eerste blokfluitdiploma in ontvangst nemen.

Muziekexamen

Muziekdiploma’s werden deze middag aan veel meer leerlingen van Volharding uitgereikt. Zij hadden immers ’s ochtends in de Maria Reginaschool hun muziekexamen afgelegd. De jonge muzikanten konden het geleerde meteen tijdens dit concert in de praktijk brengen.

Tot vanavond laat muziekmaken

Overigens kwamen alle Volharding muzikanten aan tijdens de Summerparty aan de beurt. De Muzieketiers, de Muziekmaten, de Spelenderwijs Schoolorkesten, de Percussiegroep en vanavond spelen het Harmonieorkest met als afsluiter de Persi Swing Bigband. Ook deze optredens zijn gratis te bezoeken en laten zien en horen dat muziek niet alleen verbindt maar ook voor veel speel- en luisterplezier zorgt.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl