Suikerstad Sportief valt niet in het water

DINTELOORD – Hoewel de weersomstandigheden verre van optimaal waren, er viel druilerige regen en er stond een koude wind, lieten honderden wandelaars en fietsers zich niet van de wijs brengen en begonnen ze gisteren vol goede moed aan de 54e Suikerstadmars of de 23e Suikerstadtour.

Dit jaar liep een groot deel van de wandel- en fietsroutes door de gemeente Moerdijk. Tijdens de lange afstanden van 25 en 40 kilometer konden de deelnemers genieten van mooie vergezichten over het Volkerak en het Hollands Diep en het pittoreske centrum van Willemstad. Ook konden ze kennismaken met een aantal streekproducten, zoals kersen van de Zuylenhoeve in en pannenkoeken van de (bakkers)molen in Oude Molen.

Dintelstampers

Bij de organisatie van het evenement werd Stichting Suikerstad Sportief ondersteund door de Dintelstampers. Langs de route hielpen leden van het nieuwe Dinteloordse Roparunteam mee om de posten te bemannen. Daarnaast boden ze zich aan als ‘chaperones’ voor mindervalide ouderen, die daardoor – ondanks hun beperking – toch aan de wandeltocht konden deelnemen.

Wandeldriedaagse

Vooruitlopend op de Suikerstadmars en -tour begon donderdagavond de wandeldriedaagse al, waaraan vooral jonge gezinnen meededen. Alle wandelaars kregen na afloop een glanzende medaille uitgereikt.

Foto's Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl