Suikerstad Sportief trekt 400 deelnemers

DINTELOORD – De 51ste Suikerstadmars in Dinteloord bracht vandaag 360 wandelaars op de been. Aan de 20ste editie van de Suikerstadtour deden veertig fietsers mee.

Hoewel de deelname iets minder was dan vorig jaar bij het gouden jubileum van de Suikerstadmars, toonde de organiserende stichting Suikerstad Sportief zich uiterst tevreden met de animo.

In Zuidwest Nederland stonden vandaag namelijk maar liefst elf wandeltochten op het programma. ,,We hadden dus veel concurrentie,'' stelde voorzitter Dick Boterman. ,,Maar onze activiteiten zitten vergeleken met een paar jaar geleden gelukkig weer duidelijk in de lift.''

Bij de start, waarvoor burgemeester Saskia Bolten vanmorgen het officiële sein gaf, deed Boterman wel een oproep voor nieuwe bestuursleden. ,,We zijn nu met z'n vieren en zoeken minstens twee extra mensen.'' Belangstellenden kunnen voor aanmelding en nadere informatie de voorzitter bellen op 06-24715977 of mailen naar info@suikerstad-sportief.nl

De Suikerstadmars – met afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer – was tevens de laatste dag van de wandeldriedaagse, die Suikerstad Sportief vorig jaar op verzoek van de Groen van Prinstererschool toevoegde aan het programma. Zo'n 130 deelnemers hadden dus al twee avonden gelopen voordat zij vanochtend aan de slotetappe begonnen.