Suikerstad Mars én Tour weer prima verlopen

DINTELOORD – Zaterdagmorgen gingen in alle vroegte de lange afstandslopers van start tijdens de 57e Suikerstad Mars. De deelnemers aan de Suikerstad Tour volgden vanaf 9 uur. Om 10 uur begonnen de lopers van de 5 en 10 km. Het was de laatste dag van de driedaagse.

De regen was vanmorgen wel een spelbreker

Toen Albert Vlamings vanmorgen opstond wist hij het al. De regen zou de Suikerstad Mars parten spelen. Toch gingen er nog 338 deelnemers op de verschillende afstanden van start. De mooiste plekken in de omgeving van Dinteloord waren in de routes opgenomen. Bij een aantal posten kon wat gedronken worden. Voor de wandelaars en fietsers van de 25 en 40 km was er onderweg zelfgemaakte soep. “We bieden onze deelnemers alle koffie, thee en soep gratis aan” legt Albert Vlamings uit. “De soep is door één van onze mensen zelfgemaakt. We willen onze deelnemers graag iets extra’s geven.” De Suikerstad Mars trekt niet alleen lokale lopers. Dit jaar waren er inschrijvingen uit Zuid-Holland, Zeeland en een aantal uit de provincie Utrecht. Er was zelfs iemand uit Joure die de stoute schoenen had aangetrokken. De Suikerstad Mars krijgt waardering van lopers uit het hele land. Volgens Albert Vlamings heeft de omgeving, maar zeker ook de extra’s die de lopers krijgen hier invloed op. Bij de posten worden ook appels, komkommer en andere versnaperingen door vrijwilligers uitgedeeld. En ook alle drankjes zijn gratis. De lokale Albert Heijn sponsort dit volledig.

Iedereen krijgt een medaille

Tegen tien uur werd het druk in de Buitelstee. Opvallend veel jonge kinderen kwamen zich aanmelden voor hun laatste dag van de driedaagse. Ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen waren er dit jaar weer meer aanmeldingen dan vorig jaar.  Samen met ouders, vriendjes en klasgenootjes stonden ze buiten te wachten op het startsein. Wethouder Esther Prent Lost het startschot en de stoet vertrok. “Dankzij al onze vrijwilligers, sponsoren en vooral ook ‘Dinteloord in beweging’ kunnen we dit evenement jaarlijks organiseren” vertelt Albert.  “Aan het eind van de tocht krijgen alle deelnemers een medaille. Een bijzondere, hij is speciaal voor  Suikerstad-sportief ontworpen.” De Suikerstad Mars kent veel trouwe deelnemers. Josje Biscoop is er één van. Zij loopt maar liefst voor de 44e keer mee. "En voor de echte lopers organiseren wij op 28 september de Bevrijdingsmars Brabantse Wal" meldt Albert tot slot.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl